Понеделник, 29 Април 2024, 11:21

"Балкан 1929" завоюва първа победа през пролетния полусезон

30 Март 2019, 20:16
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1502 7


Футболистите на "Балкан 1929" записаха първия си успех от началото на пролетния полусезон на Югозападна Трета лига. Ботевградчани се наложиха с минималното 1:0 над 15-ия в класирането "Ботев 1937" (Ихтиман). Двубоят бе от 24 кръг на първенството и се игра на стадион "Христо Ботев" в Ботевград днес (30 март). Единственото попадение в срещата отбеляза Кристиян Ковачев от дузпа в 43-ата минута. Тимът на "Балкан 1929" бе по-активен през целия двубой и заслужено се поздрави с победата. Срещата пропусна Никола Иванов - Шейха, а под рамката застана Виктор Вълчев вместо титулярния страж Александър Йорданов.

Двубоят започна с домакински натиск и превес в полза на "зелените". Балканци диктуваха играта през по-голямата част от полувремето, но така и не успяваха да сътворят кой знае какви опасности пред вратата на гостите. Най-сериозната такава дойде чак в 30-ата минута. Тогава Кристиян Ковачев се пребори за топката в половината на ихтиманци, подаде към Ивайло Цветанов, който отклони за включилия се на скорост по левия фланг Ивайло Бояджиев. Последва и удар от страна на халфа на "Балкан 1929", но топката бе в обсега на противниковия страж - Пантелис Константини. Няколко минути по-късно опасен изстрел от пряк свободен удар на Стоян Кадифчин от "Ботев 1937" (Ихтиман) премина малко над вратата на домакините. В 35-ата минута активното представяне на Ивайло Бояджиев продължи, след като именно той сътвори хубав самостоятелен рейд през центъра на терена и стреля, но кълбото премина малко над напречната греда. Със сигурност обаче това бяха най-динамичните минути в двубоя до момента. Първото полувреме вървеше към своя край. Именно тогава балканци нанесоха своя удар. В 43-ата минута главният съдия Георги Иванов отсъди дузпа за игра с ръка в наказателното поле на играч от гостуващия тим. Кристиян Ковачев застана зад топката и хладнокръвно изпрати вратаря Константини в другата посока, за да даде аванс на своите - 1:0. Това придаде нужната искра на целия тим на "Балкан 1929" и домакините продължиха вдъхновено да тормозят отбраната на гостите. До нова промяна на резултата обаче така и не се стигна и двете страни се оттеглиха на почивката. Предимството в психологически план обаче бе изцяло в полза на "зелените", тъй като голът преди почивката тотално сбърка сметките на ихтиманци. 

През вторите 45 минути ситуацията на стадион "Христо Ботев" остана непроменена. Тимът на "Балкан 1929" продължи да оказва натиск върху съперника и съумя да запази контрола си върху срещата. Въпреки това "зелените" не успяха да затормозят особено защитата на гостите и при малкото опасности, които създадоха, демонстрираха разочароващи завършващи удари. Отборът на "Ботев 1937" (Ихтиман) пък от своя страна също не беляза най-доброто си представяне, след като не направи почти нищо, за да си върне пасива. Единственият миг на пробуждане от страна на гостите дойде в 85-ата минута. След изпълнението на пряк свободен удар, вратарят на домакините Виктор Вълчев не се намеси по най-добрия начин и топката се озова в краката на играч на "Ботев 1937" (Ихтиман). Той обаче не намери очертанията на вратата и опасността премина без последици. До края на мача балканци затвориха пролуките към вратата си и успяха да запазят преднината от един гол, за да запишат първите си три точки от началото на пролетния полусезон.

Отборът на "Балкан 1929" остава на 17-ото място във временното класиране с 21 точки в актива си. В следващия 25 кръг, който е на 6 април, ботевградчани гостуват на 9-ия "Беласица" (Петрич)



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Март, 21:53

    Pobeda Balkan

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 31 Март, 00:07

    Тревното покритие е в окаяно състояние , толкова зле не е било до сега :?:

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Март, 09:00

    Да си разделят по 5 хиляди лева двата богати обора Козаро и Балкан, то не може само да искаш без да даваш и някой друг да ти е виновен.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 31 Март, 09:45

    Най накрая!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 31 Март, 22:00

    Бравас

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Април, 08:52

    Тоя сезон изкарах добри пари, надявам се така да пръдължи отбора. Хем премии да губим, в бет365 си ми вървят нещата.

  • Отговори (1) (2)
    7. добавен от: Анонимен 1 Април, 08:53

    Купихме един мач и взехме трите точки

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete