Събота, 20 Април 2024, 15:00

Балкан 2 допусна загуба от Овергаз HomeLine (снимки)

18 Март 2012, 20:04
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2916 0


11-и успех за сезона в мъжката А група взе отборът на Овергаз HomeLine. Този път "оранжевите" надиграха вторият отбор на Балкан в Ботевград с резултат 98-86. Така Овергаз продължава да дели 3-4 място с Академик Благоевград с по 11 успеха и 6 поражения, като софиянци са по-напред заради предимство в преките двубои. Балканци пък заемат предпоследното 9-о място с 2 победи и 15 загуби, а в последния кръг следващата седмица ще в директен сблъсък с Шумен ще определят кой ще завърши последен в групата този сезон.
В днешния двубой Овергаз HomeLine поведе от самото начало и поддържаше своята преднина през цялата първа част. Тя стигна до 9 точки в един момент, а след десет минути бе 5. В началото на втората четвърт домакините играха силно и обърнаха резултата в своя полза. След това двата тима си размениха водачеството няколко пъти, а Овергаз пак успя да се откъсне и поведе с 6 точки. Тимът запази аванса си до края на полувремето и той дойде при резултат 46-43 за гостите.
Балкан отново успя да обърне резултата и с кош на Николай Маринов поведе с една точка малко след началото на третата част. Овергаз обаче бързо си върна преднината и отново дръпна напред. Тимът успя да се откъсне, взе аванс и от 11 точки, а след 30 минути водеше със 70-61. В последните десет гостите контролираха мача и не позволиха на ботевградчани да ги доближат. През повечето време от четвъртата част разликата бе двуцифрена и в крайна сметка мачът завърши с такава преднина за Овергаз.
Иван Тилев игра на ниво за победителите и завърши с дабъл дабъл от 31 точки и 15 борби. Васил Бачев се отчете с 21 точки, 6 асистенции и 3 откраднати топки, а Дамян Стоянов вкара 14 точки и хвана 7 борби.
За домакините Райко Дундалов направи дабъл дабъл от 22 точки и 11 борби, а Николай Маринов добави 16 точки.


Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete