Петък, 3 Май 2024, 13:22

Балкан допусна сензационна загуба в Пловдив

9 Декември 2023, 21:33
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1590 20


Академик поднесе изненадата на 11-ия кръг в Sesame Национална баскетболна лига. Тимът записа третата си победа от началото на сезона, след като в собствената си зала „Сила“ срази шампиона Балкан със 75:73. Домакините изоставаха с 18 точки в края на третата част, но сътвориха невероятен обрат в заключителните минути, за да измъкнат успеха.

Дебют за „зелените“ направиха новите попълнения Йордан Минчев и Йонас Зохоре, докато в състава за този мач не бе Малик Топин. Той е изваден и от картотеките за вътрешното първенство, като предстои да стане ясно дали ще бъде използван само за ФИБА Къп или от клуба ще се разделят с него.


След този двубой Академик е с баланс 3-8, а в следващия кръг приема Спартак. Кризата в Балкан пък става все по-сериозна, като тимът вече има шест загуби в последните си седем мача във всички турнири, като в е серия от три поредни поражения в шампионата и приключва завъртането с баланс 6-5. След седмица тимът ще има визита на Шумен, но преди това гостува на германския Гьотинген в мач от ФИБА Къп.

Рокадите в състава на Балкан доведоха и до промяна в стартовата петица, като с оглед на липсата на Топин, Зохоре очаквано бе сред титулярите. Академик обаче се възползва от многото грешки на опонента си в началните минути и дръпна с 16:7 след 7 точки на Нели Къмингс. Добри изяви в подкошието позволиха на гостите да се доближат само на 1, но след първата част пловдивският тим бе напред с 20:15.

През втория период обаче настъпи подем в играта на шампионите. Водени от капитана си Димитър Димитров, те бързо заличиха пасива си, а тройка на включилия се много силно Йордан Минчев доведе и до пълен обрат – 25:23. Балкан доминираше под коша и макар през първите десет минути така и да не успя да вкара от тройката, само до почивката наниза пет и в края на полувремето вече водеше с 45:37.


Бързо след подновяването на играта разликата стана двуцифрена. Преднината на „зелените“ достигна и 18 точки, но след силен финал на частта Академик намали за 53:65.

Решителният период стартира сравнително равностойно, но натискът на домакините се засили и те се доближиха на 67:70 след кош на Нели Къмингс и поредица точни наказателни удари преди това. Натрупаните фалове създаваха все по-сериозни проблеми за част от основните играчи на ботевградския тим, а още в средата на частта Девин Харис надвиши позволения лимит и седна на пейката.

Мартин Сотиров вкара ключова тройка за Балкан, но спокойствието за гостите не продължи дълго, след като две поредни далечни стрелби на братята Маринови изравниха за 73:73 близо минута преди края. В следващата атака Димитър Димитров направи крачки, а 39 секунди преди края Йордан Янков взе прекъсване. Къмингс пропусна, но Джералд Лидел взе борбата в нападение и вкара за 75:73. Балкан получи право на последна атака, но при стрелбата на Йордан Минчев топката се завъртя около ринга и излезе, и макар тя отново да остана притежание на тима му, защитата на Академик издържа в последната секунда.

По 14 точки за победителите отбелязаха Нели Къмингс и Джъстин Маккол (11 борби). Николай Маринов реализира 12 точки, с 11 е Томислав Минков.

За Балкан над всички бе Димитър Димитров с 20 точки и 9 борби, а близо до дабъл-дабъл остана и Йордан Минчев – 10 точки и 9 борби.

Източник: BGbasket.com

Ключови думи: БК Балкан

Коментари (20)

  • Отговори (9) (1)
    1. добавен от: Анонимен 9 Декември, 21:50

    С тоя калпав треньор толкова

  • Отговори (3) (10)
    2. добавен от: Анонимен 9 Декември, 21:59

    Ами и съдийските решения, спрямо Балкан ни дойдоха в повече. ДОКОГА?

    • (8) (3)
      1. добавен от: Анонимен 9 Декември, 22:14

      Ти да не си кмета Гавалюгов?
      Че май само той мрънка така. И все друг му е виновен за некадърността.

    • (8) (1)
      2. добавен от: Анонимен 9 Декември, 22:44

      На кривата ракета космоса и пречи. Айде спри се вече с тия съдии.

  • Отговори (11) (1)
    3. добавен от: Анонимен 9 Декември, 22:09

    Пари хвърлени на вятъра...

  • Отговори (3) (1)
    4. добавен от: Анонимен 9 Декември, 22:11

    ХА ХА ХА :D :D

  • Отговори (3) (5)
    5. добавен от: Анонимен 9 Декември, 22:40

    Ич ми нее, на рикия и кисело зеле сам

  • Отговори (1) (12)
    6. добавен от: Анонимен 9 Декември, 22:44

    Скандално съдииство за пореден път! Отново бяхме ограбени

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 9 Декември, 23:26

    rip

  • Отговори (6) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Декември, 01:42

    Тони Дечев беше сменен при победи ... сега какво чакаме?

    • (18) (1)
      1. добавен от: Анонимен 10 Декември, 15:19

      БК Балкан започна да прилича на Лудогорец във футбола. Чужденци на кило, гавра със собствените си кадри, 20 човека фенове, а преди години тази зала се пукаше по шефовете срещу фирмения отбор Лукойл Академик. Сръбско-румънски цигании са песните в залата, дори едната е станала песен за празненства, при положение, че Балкан има собствена песен. Пълна аматьорщина и мизерия на всяко ниво от терена до ръководството дори и част от феновете. Треньор-сърбоманин отказващ да учи български активно. Липса на организация на мачовете, никаква подръжка на залата и най-голямата загуба, че това отборче стана частно на шепа некадърници, а това че ботевградчани не ги интересува е повече от видно по посещаемостта на мачовете.

    • (2) (0)
      2. добавен от: Анонимен 11 Декември, 10:34

      Само дето тия шепа некадърници не плащат заплатите

    • (0) (0)
      3. добавен от: Анонимен 11 Декември, 12:51

      От къде са средствата за заплати на баскетболистите?

  • Отговори (3) (12)
    9. добавен от: Анонимен 10 Декември, 08:01

    Ако не бяха съдиите си взимахме мача без проблем

  • Отговори (10) (0)
    10. добавен от: Анонимен 10 Декември, 09:50

    А бе всички в тази държава, срещу "Балкан" и кмета. Мъка.

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 10 Декември, 12:53

      Голяма мъка

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (210)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete