Четвъртък, 25 Април 2024, 08:58

Балкан е на финал за втора поредна година!

19 Май 2023, 21:32
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1214 6


Шампионът Балкан се класира за финала в Националната баскетболна лига, след като записа нова победа срещу ЦСКА с 92:83 в София и затвори серията си с 3-1 победи. Срещата бе предложена с много обрати, а в последните минути победителят стана ясен - Балкан. Това ще бъде втори пореден финал за клубът, като за последните 8 години имат шест финала, от които два бяха спечелени.

Балкан изигра много силен мач, след като завърши срещата с 60% процента от игра, а "зелените" превъзхождаха и в стрелбата за 2 точки - 63%, както и от далечно разстояние - 53%! Тимът на Петър Златанович записа и невероятните 25 асистенции.

ЦСКА отново беше без контузеният Драган Зекович, но в групата се завърна Венцислав Петков, който обаче получи нова травма. За Балкан трети пореден мач пропусна Димитър Димитров, който лекува травма в адукторите.

"Червените“ стартираха ударно срещата и дръпнаха с 9:2, което принуди Петър Златанович да вземе първото си прекъсване едва три минути след началото. Те играеха много силно в подкошието и дръпнаха и с 9, докато баскетболистите на съперника направиха 7 грешки само за първата четвърт. ЦСКА обаче също започна да бърка често в края й и след десет минути игра имаше почти минимална преднина – 20:18.

На три пъти „зелените“ стигаха до равенство през втория период, но баскетболистите на Росен Барчовски успяваха отново да вземат леко предимство. Воден от разигралия се Мануел Суарез, който направи невероятна втора четвърт и сам вкара 12 поредни точки, обаче Балкан стигна и до пълен обрат в средата на частта за 40:34. Последваха оспорвани минути, а на почивката ЦСКА намали за 47:49 след общо 22 точки на Петков и Зекович до момента.

Второто полувреме започна с много грешки и от двете страни, но малко след началото домакините взе пак успяха да изравнят за 54:54 след тройка на Венцислав Петков. Точна далечна стрелба на Денг Адел върна предимството на отбора му, след което играта продължи кош за кош. Армейците за кратко и поведоха, но преди решителната четвърт предимството отново бе за ботевградския тим – 66:62, а с по четири нарушения вече бяха Алекс Симеонов и Димитър Маринчешки.

Подемът в играта на Балкан продължи и седем минути преди края Мануел Суарез направи разликата двуцифрена за първи път в мача – 74:64. Разликата скочи и на 13, но Брандън Йънг и Таменанг Чо върнаха надеждите на отбора си, намалявайки на два пъти само на 6. Последва обаче силна серия за шампионите, които отново увеличиха дистанцията и не изпуснаха водачеството си до последно.

Мануел Суарез бе най-резултатен за Балкан с 31 точки, Христо Захариев приключи с 13 точки, а Николай Грозев и Денг Адел завършиха с по 12 точки.

За ЦСКА Таменанг Чо записа 22 точки.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: БК Балкан , Национална баскетболна лига

Коментари (6)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (7) (8)
    2. добавен от: С 19 Май, 21:51

    А пък ти си пълен цървул !

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Май, 22:47

    Браво . Шампиони !

  • Отговори (1) (3)
    4. добавен от: Анонимен 19 Май, 23:37

    На мръве на жарава и бира на

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Май, 13:53

    Белята се накендза на поредния обект

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Май, 22:42

    SAMO ... BALKAN[[[[

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete