Събота, 20 Април 2024, 15:17

Балкан и Ямбол сътвориха зрелище, зелените загубиха в последната минута

3 Май 2012, 19:11
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2987 2


Ямбол е на полуфинал в мъжката НБЛ. Момчетата на Иван Чолаков надиграха Балкан в Ботевград с 88-85 и спечелиха четвъртфиналната серия с 2-0 победи. Ямболии водеха през целия мач, като само в края имаше две изравнявания, и успяха да спечелят. И двата отбора заслужават само поздравления за играта си и за борбата, която предложиха, като особено интересна бе последната четвърт. В крайна сметка късметът се усмихна на Ямбол и те отиват на полуфинал, където ще срещнат Левски, а серията ще започне на 9 май в София.
Гостите започнаха по-добре двубоя и за по-малко от две минути дръпнаха с 6 точки при 8-2. Малко след това домакините се върнаха само на 3, но пък ямболии се справяха по-добре и с тройка на Юлиян Радионов преднината им стана двуцифрена при 22-11. Те задържаха разликата, като с кош на Станислав Говедаров секунди преди края на частта резултатът стана 26-17 в полза на гостите.
Малко след началото на втората четвърт с тройка на Мартин Дурчев гостите дръпнаха отново с 11 точки. В този момент домакините успяха да се разиграят и след серия от 11-2 се доближиха само на 2 пасив. Те обаче така и не успяха да изравнят, а почнаха да правят грешки и Ямбол пак се откъсна. До почивката гостите пак успяха да се откъснат и поведоха с 12 точки при 50-38.
Първият кош след почивката бе за гостите, но след това последна серия от 8-0 за ботевградчани, която намали разликата до 6 точки. В следващите минути ямболии продължиха да водят, а двата тима си разменяха кошове, като разликата оставаше в тези граници. Малко преди края на третата част гостите вкараха два поредни коша и дръпнаха с 10, но Айзея Мартин отбеляза и след грешки и от двата тима резултатът след 30 минути бе 68-60 в полза на Ямбол.
В последната четвърт домакините почнаха добре и се доближиха на 3 точки. Те имаха шанс да изравнят, но го изпуснаха, а Дурчев вкара тройка. Той отбеляза и следващите си две стрелби оттам, но и домакините направиха същото и разликата остана 6 точки. В тези минути много силно игра Станимир Маринов и с негов кош Балкан изравни при 81-81. След това двата отбора си размениха по нови две точки, а с успешна стрелба на Тони Гуджино ямболии поведоха, 42 секунди преди края. След това домакините пропуснаха на два пъти, а Майк Джеферсън бе фаулиран. Той успя в единия си опит и разликата стана 3 точки, но пък стрелбата на Митко Филипов от тройката бе къса. Дуейн Мортън хвана борбата и отбеляза, а Джеферсън затвори мача с два успешни наказателни удара.
Най-резултатен за победителите бе Мартин Дурчев с 23 точки, а Джон Офоегбу направи дабъл дабъл с 19 и 12 борби.
За домакините страхотен мач изигра Станимир Маринов, който отбеляза 30 точки, а Емил Бинев също бе на ниво с 18 точки.


Източник: bgbasket.com

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Май, 19:18

    Bravo BALKAN...Nishto che padnahte...Mnogo dobre igrahte!!! :)

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Май, 20:06

    Супер зрелище! Браво, Балканци!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete