Петък, 3 Май 2024, 22:07

Балкан наказа Спартак Плевен за четвърта поредна победа в НБЛ

4 Ноември 2023, 21:04
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1034 3


Шампионът Балкан записа четвъртата си поредна победа в Националната баскетболна лига, след като взе труден успех срещу Спартак Плевен в много оспорван и резултатен мач с 89:85 в “Арена Ботевград”. Срещата предложи няколко смени на водачествата, както и интрига до самия край, като победителят не беше решен до последната минута.

Това беше победа номер 4 за шампионите в първенството, като на сметката си имат и една загуба. За хората, водени от Любомир Минчев това бе втора загуба, като имат и актив от 3 победи.

В следващия кръг тимът на Петър Златанович е домакин на новака Миньор 2015 Перник на 11 ноември от 17:00 ч., докато за Спартак предстои визита в Естония.

Срещата започна много оспорвано, но гостите успяха да поведат с 10:5 след атрактивни забивки на Гордън и две поредни тройки на Тошков и Маринов. Балкан обаче стреляше без грешка в подкошието и бързо стигна до пълен обрат, а след шест поредни точки на Липс, след първата част бе напред с 24:21.

Подемът в играта на баскетболистите на Петър Златанович продължи и през втория период и по-малко от три минути след началото разликата скочи на 8, принуждавайки Любомир Минчев да вземе прекъсване. Спартак отвърна с 10 поредни точки и на свой ред излезе напред в резултата, но много бързо „зелените“ си върнаха водачеството и на почивката се оттеглиха при 44:37 в своя полза.

Две бързи тройки на Първис и Стоянов свалиха разликата само на точка след паузата, но водени от разигралия се Топин, домакините отново дръпнаха с 8. Последваха сравнително равностойни минути, но преди решителната четвърт отборът от Плевен отново намали за 60:63.

Спартак стигна до пълен обрат в началото на последната част, след което играта продължи с нови размени на водачеството, без никой да успее да натрупа солидна разлика. При оставащи малко над 43 секунди Липс стреля от трудна позиция от тройката, но изстрелът му бе точен и Балкан поведе с 85:81. Минчев веднага взе прекъсване, след което обаче отборът му направи грешка при изнасянето на топката и подари златен шанс на съперника. Домакините не успяха да се разпишат, а Люис върна един кош при оставащи 18 секунди. Играта се накъса от изпълнение на наказателни удари, като ботевградският тим удържа преднината си до последно.

Над всички за Балкан бяха Карл-Йохан Липс с 25 точки, 4 борби и 5 асистенции, както и Малик Топин с 23 точки и 6 борби.

За Спартак Николай Стоянов бе най-резултатен с 22 точки.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: БК Балкан , Национална баскетболна лига

Коментари (3)

  • Отговори (10) (4)
    1. добавен от: Анонимен 4 Ноември, 21:13

    Много добро представяне на Топин и Липс. Неутрализираха изглеждащия безспирен център на Плевен в края, не очаквах да се справят така добре, адмирации ! Има потенциал отбора определено

  • Отговори (4) (4)
    2. добавен от: Анонимен 4 Ноември, 23:01

    Само разбрах, че някакви чужденци са играли в Ботевград. :)

  • Отговори (1) (1)
    3. добавен от: Анонимен 5 Ноември, 20:48

    БРАВО, БАЛКАН ЗАВИНАГИ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete