Неделя, 5 Май 2024, 14:13

Балкан не успя да спре победната серия на Черноморец след трилър в Бургас

18 Ноември 2023, 21:15
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1509 44


Шампионът Балкан допусна втората си загуба в Сезам Национална баскетболна лига, след като днес беше победен от непобеденият отбор на Черноморец с 81:90 в Бургас. Така “зелените” вече излязоха на второто място с баланс 5-2, докато съперникът е 7-0 и е лидер в класирането.

Двубоят предложи много интрига и обрати, защото до самият край не се знаеше победителят, но тройки на Андрей Иванов и шампионът от изминалия сезон с Балкан Христо Захариев донесоха победата на “акулите” за крайното 90:81.

Тимът на Петър Златанович ще приеме Ямбол, но преди това ще пътува до Португалия за последния си мач от първия етап на ФИБА Къп срещу Спортинг.

Статистиката показва, че Балкан имаше по-добра стрелба 54% срещу 53% на Черноморец, а под коша бе 74% срещу 59%, като “акулите” имаха предимство при тройката 46% на 35%, както и при борбите - 35 на 24, също така и при асистенциите 26-20.

Двубоят започна на много високо темпо, а двата отбора многократно си разменяха водачеството. Макар Черноморец да поддържаше висок процент при стрелбата за две точки, гостите бяха 10/10 от тази зона и след първата част имаха леко предимство при 26:23 след общо 16 точки на Димитър Димитров и Девин Харис. Силно за съперника пък стартира Христо Захариев, вкарал 9 на бившия си тим до момента.

Водени от Андрей Иванов и Ладейриън Грифин, домакините стартираха втория период със серия от 11:2, като за близо три минути единствено Майки Диксън бе успял да се разпише за опонента им. „Зелените“ обаче на свой ред отвърнаха с 10 поредни точки и си върнаха водачеството. Те губеха борбата под коша, особено в нападение, но продължаваха да демонстрират по-точен мерник, а освен това и стрелбата им от тройката потръгна и след четири вкарани далечни стрелби в тази част, на почивката отново водеха, този път при 46:44.

Тройка на Христо Захариев върна преднината на „акулите“ в началото на второто полувреме. Почти цялата трета четвърт вървеше кош за кош, като най-голямата разлика бе 5 в полза на Черноморец, който преди заключителните десет минути вече бе напред с 68:66.

Пет поредни точки на Милен Захариев изведоха домакините му напред с най-голямата преднина за тях до момента в мача. Те поддържаха аванс от няколко точки, но по-малко от четири минути преди края при резултат 80:72 в тяхна полза мачът бе временно прекъснат поради проблем с осветлението в залата заради гръмнал бушон. Това донякъде извади от ритъм Черноморец и след подновяването на играта Балкан почти заличи пасива си, доближавайки се на 80:82. Тройка на Андрей Иванов даде глътка спокойствие на отбора му, който до края отново натрупа преднина и спечели мача.

Христо Захариев бе най-резултатен за успеха с 23 точки, Андрей Иванов е със 17 и 10 борби.

За Балкан по 16 точки реализираха Девин Харис (7 асистенции) и Димитър Димитров (8 асистенции).

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: БК Балкан

Коментари (44)

  • Отговори (11) (5)
    1. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 22:26

    А колко хиляди гласуваха за баскетбола... :)

    • (7) (5)
      1. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 06:20

      Не хиляди, милиончета се наливат там

  • Отговори (8) (3)
    2. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 22:39

    Много, не питай,няма да ти кажат.

  • Отговори (8) (4)
    3. добавен от: Реалист Ло 18 Ноември, 23:06

    Червенобузко, няма ли да спреш коментарите, че ще оплюят твойто аверче - кметчето??? Хвърляйте пари на вятъра, пък общината ще изглежда по- зле от украински град след руска атака.

    • (5) (5)
      1. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 05:48

      Няма да ги спре, дървен философе, дава ти възможност да изкажеш мнение. Животът е така устроен, има възходи, има и падения. Общината си работи добре. А щом защитаваш умрелия Путин с руските атаки, си по-умрял и от него в кожата си.

    • (5) (4)
      2. добавен от: Реалист 19 Ноември, 10:23

      3.1 философи сте вие, подлогите на средниста. Събудете се и разберете, че освен кабели, баскетбол и схемички, има и други нормални неща за правене в този живот.

    • (2) (1)
      3. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 16:59

      Тулата ли те светна по схемичките, 3/3? Кабелите и баскетболът не са ли нормални неща за правене в този живот или ти не признаваш нищо, щом кмет не е " и така нанатИкА"?

  • Отговори (4) (8)
    4. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 07:27

    Играхме добре,но отново някой съдийски решения, наклониха везните в полза на Черноморец,за пореден път тенденциозно съдийство открадна победата на Балкан.

    • (10) (2)
      1. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 09:25

      Хахаххаха цел живот едно и също. Все съдиите са виновни. Тая мантра се изтърка вече, дай нещо друго

  • Отговори (19) (3)
    5. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 08:03

    То няма къде и да се напише . Спорта е най-важната тема в града, а хората толкова свикнаха с нищоправенето илили калпавото правене, че вече,освен да псуват, друго не пишат. С голям зор ,в 12 без пет бе "асфалтирана" главната улица на Трудовец, Асфалтирана така, че всичките двайсетина шахти стърчат 5-10 см над асвалта. Как за разнообразие, една не пасна.От тях стърчат опрулени клони, задират колите, а водачите слаломират и ПСУВАТ. Не вярвам местния кмет да е такъв мърляч. Такива са му пратили велможите, за "най-ниската цена", от единствения явил се. Може да имат намерение за още един пласт. Може да имат намерение да коригират шахтите, все пак цигани са давали нивото, но да го напишат. Всичко написано, което не хвали кмета е абслютна плява. А хората си слаломират, псуват и се радват на избора. НЕСРЕТНИЦИ!!!

    • (2) (5)
      1. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 11:18

      N5- Хубаво е човек преди да изказва мнение да се информира за да не се излага. Да и аз не харесвам много неща, които се правят или не се правят, но гледам бъда информиран. Относно стърчащите шахти това доколкото аз знам е 1вия слой и ще има още един, който би трябвало да изравни нивото. Съветвам ви за напред преди да съдите кой работи, и какви са работниците иформирайте се или изчакайте даден ремонт да приключи, и тогава съдете.

    • (4) (1)
      2. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 15:25

      №51. Тъпак. И баша ти ако беше поизчакал, нямаше да те има. И добре щеше да е.

    • (4) (1)
      3. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 15:41

      5/1 Овчи. Та, кой си ти дето "доколкото знаеш". Щото аз знам че си голям кметски задник. Няма нужда да се добавя, прост, То се подразбира. Прочети още веднъж какво е написано. Вярно че изречението е сложно.

  • Отговори (19) (2)
    6. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 09:16

    От години знам,че мозък да мислят,местните хора нямат, но очи поне нямат ли? Нека фотографа на сайта, помести снимката на главната улица на Трудовец, до която и да е новоасвалтирана улица в Правец. И понеже,наистина съм ядосан, нека я сравни с асфалтираната и ондулирана улица пред новите кметски сарай. Тогава пишете за справедливия,честен, та и красив кмет.

    • (3) (13)
      1. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 10:04

      СараЙ-единствено число, сараИ-множествено число, неграмотнико!

  • Отговори (18) (5)
    7. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 10:15

    Човеко.Защо се опитваш да кажеш нещо на 1-2 кметски помияри, които са дежурни в сайта. Те нямат мозък да ти отговорят и ти отговарят с нофия афоризъм...А ти защо не си Евроатлантик и защо си изпуснал буквата..... А те са изпуснали цял живот, или са го преживели в целуване на задници. Те не знаят, че има друго. Така и ще си умрат.

    • (3) (8)
      1. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 17:11

      Там, където те ще умрат, ще идеш и ти. Цял живот си бил на хранилка, която ти дава самочувствие да обиждаш хората. Странно ми е, как човек от село нарича другите хора цървули. Сега ги обижда на кметски помияри.
      Статията е за спорта, но атаката е целенасочена.

    • (4) (3)
      2. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 20:01

      7/1. Човека не подозира, че си жив. Търсиш со го и си го намираш.

  • Отговори (17) (2)
    8. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 10:21

    Не можеш да очакваш, че нефелни хора ще ти направят добро, или нещо хубаво. По-добре нищо да не правят. Хората, толкова не очакват нещо от тях, че се радват, ако тумба цигани, с напън успеят да запълнят криво ляво, някоя дупка и дори пишат Браво.

  • Отговори (17) (4)
    9. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 10:55

    Предците ни-"мръсни комунисти", така са структурирали града града и са го надстроили за три поколения, че дори когато родителите на днешните управляващи, заличиха половината, те пак не трябва да правят нещо/ не,че и могат/. Достатъчно е да гледат баскетбол и от време на ереме да минат една боя. И това не могат. И ако Правец,Самоков,Мездра,макар и бавно вървят напред, ние бавно вървим назад. Ей. Не е лесно да съсипят всичко. Много е построено.

    • (5) (12)
      1. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 11:49

      Поне половината гадости и неуредици в България са „резултат“ от половин век комунистическо робство. Още 33 години преход дирижиран от същите комундета и техните деца и сега първите демократи са внуци на тези комундета. След 5 века турско, България се изправя на крака и има силен елит във всяка сфера на живота, а след 44-та до ден днешен България още не може да изплува от тинята на съветското блато. А това, че умствения капацитет на хората в града и цялата община намалява е вярно и последствията са видими. Инфраструктурно и икономически Ботевград може да е добре, но духовно и физически не върви добре. Пълна циганизация!

    • (10) (1)
      2. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 13:05

      Ако е добре икономически и инфраструктурно, то тези нямат и грам принос.

  • Отговори (5) (18)
    10. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 11:29

    Понеже тук пише един и същи неграмотен тип, нека да му кажа едно правило: в българския език няма дума, която в множествено число да завършва на Й.

    • (18) (5)
      1. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 13:02

      А ти малоумнико що не си завреш Й-краткото в най -тъмната част на тялото. От 5 години само това пишеш. Сигурно и само това знаеш. Не помня за тези години да си разбрал смисъла и на най-простото изречение. И не е един!

    • (3) (12)
      2. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 13:53

      10.1. Не желая да възприемам каквото и да е от глупак, който не знае елементарна граматика. Вникни в уроците по български език от 1 до 3 клас, след това ни карай да вникваме в твоите "мъдрости".

    • (3) (7)
      3. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 17:48

      От 5 години се фукляви, че е полиглот. Човек, който не може да пише грамотно на български език, категорично не може да говори и пише грамотно на какъвто и да е друг език!

    • (6) (2)
      4. добавен от: Анонимен 19 Ноември, 20:04

      10/3.И е!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (214)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete