Четвъртък, 28 Март 2024, 16:17

Балкан продължава да търси център, дава Лилов само при оферта от чужбина

19 Октомври 2012, 07:23
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1860 0


Балкан Ботевград ще разчита на услугите на един от най-добрите родни играчи в последните сезони – Иван Лилов – докато гардът не си намери отбор в чужбина. Лилов обаче няма да бъде пуснат в друг български тим, дори да получи добра оферта. Това обясни старши треньорът на Балкан Петър Клечков, на пресконференция преди старта на сезона в НБЛ.

Ботевградчани ще започнат годината с наличните състезатели, но продължават да търсят център, който да подкрепя Милан Бегович. Клечков призна, че преговорите, водени с Филип Вукосавлевич не са стигнали до успех, и все още отборът му се нуждае от подкрепления в подкошието.

„Мисля, че успях да събера играчи, които ще помогнат на Балкан да изпълни целите си. Всички те са достойни играчи, всеки привлечен познавам добре, и съм убеден в качествата му. Тази година много отбори ще трябва да се съобразяват с нас,“ заяви Клечков. „Ние трябва да оправдаем доверието, и на ръководството, и на феновете, които са достатъчно претенциозни към нас.“

Балкан ще започне на чисто сезона, без контузии. Станимир Маринов, който бе измъчван от проблеми в коляното в края на миналата година и през лятото, тренира на пълни обороти. Джими Хънт и Емил Бинев, също податливи на травми, в момента са в кондиция за игра.

„Винаги искаме да сме първи. Нищо не е невъзможно, може да не стане тази година, а след година, две,“ коментира още наставникът за амбициите на Балкан. Той повтори тези на ръководството, че ботевградчани ще се борят за позиция в тройката в НБЛ.

В неделя „зелените“ приемат Рилски спортист в първата си среща, а Петър Клечков очаква тежък мач, но и успешен за отбора му. „Тази година първенството ще е интересно, не мога да кажа как ще е като класа, но конкуренцията ще е голяма,“ завърши старши треньорът на Балкан Ботевград.

Източник: http://gong.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete