Понеделник, 29 Април 2024, 07:22

Балкан развали празника на Миньор 2015 и спря негативната си серия

17 Януари, 21:24
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1207 14


Шампионът Балкан записа най-сетне победа при гостуването си на Миньор 2015 в обновената зала “Борис Гюдеров” в Перник. Тимът на Небойша Кнежевич, за когото бе първа победа за сръбския наставник, спечели с 85:67 (22:19, 23:15, 24:10, 16:23). Тази победа спира серията от три поредни поражения и остава Балкан на петото място в класирането с актив 9-8.

В събота (20 януари) Балкан ще е домакин на лидера Черноморец в “Арена Ботевград”. 

Извън игра бе новото попълнение Сюприйм Хана, който е с контузия от мача със Спартак Плевен, но в състава се завърнаха Николай Грозев, Иво Корестилов и Йордан Минчев.

Срещата започна с тържествена церемония заради откриването на новото съоръжение, като това бе първи мач на “чуковете” в собствената им зала след изкачването им в НБЛ.

Балкан започна срещата добре, след като поведе с 0:5 в първите минути, но след това Миньор 2015 вкара 6 безответни точки и поведе с 6:5, като перничани увеличиха аванса си до 7 точки при 12:5. Балкан взе прекъсване, като стопи разликата до 2 точки - 14:12, но след това последва размяна на водачеството и “зелените” от Ботевград имаха три точки преднина преди началото на втория период - 19:22.

Втората част започна също и с размяна на кошове, като Миньор отново излезе напред в резултата 23:22, но появилият се от пейката Георги Герганов вкара поредни 6 точки и поведе неговият тим в резултата 23:28. Двата тима понатрупаха доста отборни нарушения и още в средата на втората четвърт всеки следващ фал щеше да се изпълнява от наказателната линия. Водени от Герганов и Диксън, отборът на Балкан увеличи преднината си, като авансът стана двуцифрен - 15 точки при 26:41. Полувремето завърши при резултат от 11 точки за Балкан - 34:45.

Третата част започна със силно темпо за балканци, като двуцифрената преднина ги държи в мача, а Миньор 2015 се опита да намали пасива си, но и така не успя, защото ботевградчани покачиха резултата на 2точки - 44:69. За отбелязване е, че тимът на Перник отбеляза 10 точки, докато шампионите са реализирал 24.

В последните 10 минути нищо интересно не се случи, като Балкан продължи да контролира и да диктува играта и спечели двубоя с 67:80. В края на срещата в игра влезе юношата Иво Корестилов, като само Михаил Калинов и Стефан Михайлов не получиха минути.

Най-резултатни за успеха бяха Георги Герганов с 20 точки при ефективност от 80% в стрелбата си, и Майки Диксън, който записа дабъл-дабъл със своите 20 точки, но има и 12 асистенции. Димитър Димитров и Йордан Минчев реализираха 11 точки, докато вторият се отчете и с дабъл-дабъл с 10 овладени борби. Илиян Пищиков, Мартин Сотиров приключиха с 7 точки, а Николай Грозев и Йонас Зохоре се отчетоха с 5 и 4 точки.

Снимка: Sportal.bg


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: БК Балкан

Коментари (14)

  • Отговори (6) (5)
    1. добавен от: Анонимен 17 Януари, 21:31

    Страхотно! Честито, момчета! Дано и в събота пожънем същия успех

  • Отговори (5) (5)
    2. добавен от: Анонимен 17 Януари, 22:01

    Браво, Балкан затвори устата на критиците, успя да пребори и съдийте,трябва и ние феновете да влезем в час,което е важно и работите ще тръгнат.

  • Отговори (14) (1)
    3. добавен от: Анонимен 17 Януари, 22:15

    Щом започнахме да се радваме на победа над Перник,който е с бюджета на таекуондото в Ботевград спукана ни е работата.Та ние сме шампиони,а Перник са новаци в групата.Силно се надявам кмета да е разбрал,че само с малките няма да стане.Трябва ни спешно плеймейкър.Не че сме добре по другите постове,но.....

    • (6) (6)
      1. добавен от: Анонимен 17 Януари, 23:50

      Досега бяхме в лоша серия и все от някъде трябва да тръгнем, за да се спре цялото това пропадане.
      И мисля, че една такава убедителна победа срещу тима на Жоро Младенов и пред тази пълна зала е повод за радост.
      Все пак се мъчехме срещу далеч по-слаби отбори, че и падахме, така че - нека поздравим отбора днес и да се надяваме на добра игра в събота

    • (5) (6)
      2. добавен от: Анонимен 17 Януари, 23:50

      Айде да започнеш да следиш по-сериозно баскетбола и след това да пишеш коментари! Погледни първо кой отбор победи Левски, ЦСКА и Черноморец. След това погледни, че взехме плеймейкър! А след това вече може да напишеш някой адекватен коментар!

    • (4) (1)
      3. добавен от: Анонимен 18 Януари, 00:09

      до 3.3.
      Всъщност - само падахме

  • Отговори (13) (1)
    4. добавен от: Анонимен 18 Януари, 01:02

    Ако бяха паднали, щяхте бързо да заключите коментарите да не накърним самочувствието на „звездите“ и семейството. Както направихте със коментарите под първата публикация за този мач. Една, две или три победи срещу други селски отбори нищо не променя, а напротив задълбочава некадърността и посредствеността.

  • Отговори (20) (6)
    5. добавен от: Анонимен 18 Януари, 01:14

    БК Балкан-черната дупка на общината. Управление, като частен отбор с общинско финансиране, това само в Ботевград го има. Все едно община Разград да издържа Лудогорец само, че бюджета няма да им стигне за повече от месец. А ние тук си ги издържаме, че общината е богата и фирми има да дават, нищо че могат парите да отидат за инфраструктура, детски градини или масов спорт за здравето на децата. Но не, те отиват при някоя чернилка от Хамерика или при поредното сърбоманско менте, защото така са решили амбициозно-болните в общината. Без някой да е питал гражданите дали са съгласни. Жената каза и ние решихме е положението, важното е да вдигнем вазата в края на сезона и 20-те фена да подскачат, а като в Европа ни бият с 40 разлика и нямаме един продаден играч в последните години в Европа, зарежи това не е важно, заплатката да си върви и балъците да скачат в мръсната и студена зала срещу 10 лева. Тъжно е!

    • (13) (5)
      1. добавен от: Анонимен 18 Януари, 06:01

      Много добре казано,но трудно разбираемо за баскетболните глави и лумпенизираните фенове , които нямат други емоции и (алкохола) разбира се .

  • Отговори (4) (10)
    6. добавен от: Анонимен 18 Януари, 09:04

    Перфектна игра на Балкан, направо скрихме топката на Миньор в тяхната зала,пред хилядите техни екзалтирани фенове, и тук една забележка към ботевградчани,вижте перничани как пълнят залата когато играе техния отбор,това да вие обица на ухото, и другия път направете същото за да не се срамувате и да имате очи да идвате в залата,да пишете коментари и да се наричаме баскетболен град с традиции. Иначе се видя,че когато съдийте свирят честно и безпристрастно нищо не може да спре Балкан.

  • Отговори (5) (6)
    7. добавен от: Анонимен 18 Януари, 09:29

    Три оценки отличен, първата е за играта на нашия блестящ Балкан, втората за съдийската бригада, която рискува и за разлика от други такива свирещи на мачове на Балкан беше обективна и безпристрастна и третата за публиката в Перник, която ни даде добър урок и на нас. Честита победа на отбора, на златните момчета хулени незаслужено напоследък, на кмета и общината, които въпреки упреците, не спряха да помагат на отбора и на нас истинските феновете, а на другите ще кажа не се колебайте, елате в залата и покажете,че имате чест и достойнство, и не напразно живеете в нашия град.

  • Отговори (8) (0)
    8. добавен от: Анонимен 18 Януари, 11:57

    Залата в Перник се е напълнила първо, защото е било вход свободен за домакините и второ, защото е било откриване след основен ремонт. Голяма част от феновете в залата са били от футболната агитка на Миньор и със скандирания Селяни у....те, и други обидни викания.
    Нека изчистят и затоплят залата на Балкан, да направят вход свободен или 1лв и може и да се напълни в събота, но да не се впечатлините ще бъде тежка загуба от Черноморец и не, съдиите няма да са виновни, ако ще и от космоса да са.

  • Отговори (3) (0)
    9. добавен от: Анонимен 19 Януари, 00:02

    Били Черноморец,ЦСКА и Левски.Коефициенти драги мой.Ще си говорим след мача с Черноморец в събота.

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Анонимен 19 Януари, 17:10

    Поздрави и победа.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete