Четвъртък, 28 Март 2024, 15:03

Балкан със заявка за връщане на Купата обратно у дома след 35 години; Какви са очакванията на тима - играчите говорят пред "Балканец"

19 Март 2023, 20:44
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1602 15


Баскетболният шампион Балкан стартира участието си в турнира за Купата на България през седмицата, който ще се проведе в зала "Арена София" (доскорошната "Арена Армеец"). Първият съперник за тима на Петър Златанович на четвъртфиналите е Ямбол, а при победа над този тим, ще се изправи на полуфиналите срещу победителя от двойката ЦСКА - Спартак Плевен. Балкан за последно спечели Купата на България през далечната 1988-ма година, когато бе златното поколение на тима.

В интервю за balkanec.bg играчите споделиха:

Павлин Иванов: "Ние сме готови за Купата, тъй като сме концентрирани само върху Ямбол в четвъртфинала. Да, всеки ден ги анализираме на тренировка и се надявам, че сме готови с това нещо. Американците лека по-лека се вписват в отбора, така че надявам се всичко да е наред с тях и да покажат най-доброто от себе си в турнира."

Николай Грозев: "Отиваме в София с нашата цел - да спечелим Купата, ако имаме възможност ще се постараем да го направим. Първо трябва да победим Ямбол и след това ще видим следващия съперник. Да, анализирахме го отбора на Ямбол, тъй като и днес ще поработим върху тях и след това ще мислим за полуфинала. На американците им е трудно, но им трябва време да се сработят."

Христо Захариев: "Очакванията ни са да спечелим този турнир и мисля, че сме готови. Купата е по-различно състезание от плейофите, като всеки може да победи всеки и се играе на един мач, ние трябва да сме пределно мобилизирани във всеки един мач. Първо се готвим за Ямбол и сме фокусирани върху тях, за да спечелим този мач и след това ще мислим за полуфинала. Да започваме да свикваме с тях, като те са много добри момчета и бързо схващат и мисля, че се напасваме. Естествено, че им трябва още време, днес и утре ще направим две тренировки с тях и да изчистим някои неща върху грешките. Бих казал, че се справят много добре. Надявам се феновете да дойдат да ни подкрепят и ще направим всичко да реализираме тази цел."

Стефан Михайлов: "Очакванията ни са като всяка една година - да спечелим Купата, но в последните години не се получава и малко не ни достига. Сега се надявам, че сме се подготвили достатъчно и вкарваме новите попълнения колкото се може повече в отбора и да победим. Определено сега на жребия ни се падна ЦСКА на полуфинала, те определено са в много добра форма, но има време до този мач, като сега мислим върху Ямбол, които не са за подценяване, за да може да спечелим. Започнахме вече да анализираме Ямбол и определено се готвим сериозно за мача, няма да ги подценяваме в никакъв случай, както знаете Купата е един мач и всичко може да се случи и не искаме да правим наши грешки по време на мача. Американците се вписват добре в отбора, като им трябва още време, за да схванат стила на отбора и да видят в каква обстановка са попаднали, сега смятам че с времето все повече ще свикнат."

Димитър Маринчешки: "Надявам се, че сме готови и сме отбор с високи амбиции, и се целим възможно най-горе. Направихме по-критичен мач с ЦСКА, като сме взели поуките от тази загуба. Да, тепърва направихме анализ на отбора на Ямбол и правим тренировки върху тяхната защита, като мислим за тях. Надявам се да нямаме проблеми и след това ще мислим за по-напред. Да, американците тренират добре и са фокусирани, смятам че тепърва ще покажат своя потенциал. Според мен с времето си, ще покажат още по-добри и силни игри на Купата и съм сигурен, че ще стане това. Без феновете сме доникъде, имаме право да ги призовем за публика, колкото толкова повече фенове дойдат, защото ще ни е нужна тяхната подкрепа."

Денг Адел: "Честно казано, загубихме последните си два мача и аз далеч не играх най-добрия баскетбол. Сега искаме да спечелим Купата, така че се надявам че ще се получи сработването между играчите. О да, готови сме. Днес имахме добра тренировка."

Пол Джаксън: "Искам просто да дойда и да помагам на отбора да печели, за да печелим мачове и трофеи. Да разбира се, както казах, искам да съм част от победите и трофеите на отбора. Всичко ми харесва, условията и оборудването в залата са чудесни, феновете са велики и хората от ръководството на клуба се държат много добре, така че всичко ми харесва тук. Да, България е нещо ново за мен, но определено ми харесва, със сигурност ми харесва повече от други места, в които съм бил."



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: БК Балкан

Коментари (15)

  • Отговори (8) (11)
    1. добавен от: Гавалигов 19 Март, 22:00

    Какво ще спечелите бе, я стъпете малко на земята! Ако случайно бием Ямбол, ЦСКА ще ни убият с + 20 точки.

  • Отговори (8) (10)
    2. добавен от: Леле майко 19 Март, 22:20

    Тези знаят ли на коя планета са? Кмете дай да им предложиш някоя премия, че имат желание. Едни 120 000 лв. Няма да са им излишни, дай да ги гласуват общинския съвет. Моля те педал.е македонско!

  • Отговори (9) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Март, 22:21

    Успех Балканци!

  • Отговори (7) (3)
    4. добавен от: Анонимен 19 Март, 22:44

    Там кат бехме у Арената на събирането ,казахте,че ще има прозрачност - е оти тогава не казвате ,че брачеда на кмето работи у Балкан.Вече си е Семеен Клуб Балкан

  • Отговори (7) (1)
    5. добавен от: Анонимен 19 Март, 23:05

    С вас сме, балканци. Покажете, че сте този знаменит обор, който всички фенове искаме да виждаме. Били сме в много по-трудни ситуации - например миналия сезон на плейофите. Срещу Академик играехме плачевно, но на полуфинала и особено на финала показахме истинското си лице, както и онази игра, която ни осигури трофея. Вярвам, че можем да вземем купата. Да, ЦСКА играят страхотен баскет и са в супер форма. Но аз смятам, че нашият отбор има нещо по-специално. И това нещо са страхотните фенове, зелената кръв и лъвските сърца.
    Затова, нека всички заедно подкрепим отбора. Кой както може - дали в залата, или от вкъщи. Шансовете ги имаме, мачовете са по един за всеки етап от турнира.
    Нека не бъдем омарлушени, нека не се отчайваме. Ние сме ГЪРБЪТ на този отбор и ако ние не повярваме в него, няма кой друг да повярва вместо нас.

    • (1) (3)
      1. добавен от: Анонимен 20 Март, 06:08

      ....знаменит обор.......

  • Отговори (8) (1)
    6. добавен от: Анонимен 19 Март, 23:17

    А наздраве, а наздраве за любимия отбор! Че Балкан е, че Балкан е, че Балкан е ШАМПИОН!

  • Отговори (9) (0)
    7. добавен от: Анонимен 20 Март, 00:36

    Трябва да подкрепим както винаги нашия Балкан,аз ще го направя с удоволствие в залата в София!!!

  • Отговори (3) (4)
    8. добавен от: Анонимен 20 Март, 04:22

    С тази игра на този измислен треньор нямаме шанс

  • Отговори (0) (5)
    9. добавен от: Анонимен 20 Март, 06:55

    ЦСКА или ЧЕРНОМОРЕЦ? кой ще е с купата? Залагате!

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 20 Март, 20:58

      Балкан 8)

  • Отговори (9) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Март, 07:10

    Време е купата да се завърне вкъщи!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete