Петък, 29 Март 2024, 01:57

Балкан се пречупи срещу безобразно слаб Левски (снимки)

17 Декември 2011, 19:47
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1796 2


Отборът на Левски записа нова победа в Националната Баскетболна Лига, след като в мач от X кръг се наложи при визитата си на Балкан (Ботевград) със 77:71. Столичани определено трябва да благодарят на късмета си за този успех, след като отново демонстрираха безобразно слаба игра и единствено, грешките на съперника в последните минути на мача им позволиха да си тръгнат с победата от Ботевград.
Най-резултатен за „сините” беше Арън Харпър със 17 точки, Васил Евтимов се отличи с „дабъл-дабъл” – 16 точки и 17 борби, а Маркъс Хол и Златин Георгиев приключиха съответно с по 14 и 11 точки.
Айзея Мартин вкара 17 точки за ботевградчани, а Любомир Лилов, Димитър Филипов и Станимир Маринов приключиха двубоя с по 13 точки.
Домакините спечелиха първата спорна топка, а Лилов стреля неточно от далечно разстояние, но след това и Арън Харпър се отчете с пропусна. Все пак, „сините” откриха резултата след две точки на Васил Евтимов, а след това отново той вкара за 4:0. Домакините отговориха с точна стрелба на Филипов, а Станимир Маринов заби зверски чадър на Харпър, след което вкара за 4:4. Балкан дори поведе с 10:8 след два наказателни удара на Маринчешки, но в оставащите четири минути до края на частта гостите намериха начин да обърнат резултата – 19:18.
Отново Васил Евтимов вкара първите точки и във втората част, като домакините продължаваха да не могат да се разпишат, но за техен късмет, „сините” също не се отличиха с красиви и точни изпълнения. Ботевградчани вкараха първите си точки след близо четири минути игра благодарение на пробив на Станимир Маринов, което даде старт на серия от 7:0 за Балкан и 25:22. До края на полувремето играта на Левски бе повече от трагична, а кулминацията беше техническото нарушение на Ангелов, което доведе до аванс от 8 точки за домакините – 40:32.
Третата четвърт започна с тройка на Димитър Филипов и кош на Мартин, но гостите отговориха подобаващо на предизвикателството и разликата от осем точки се запази. В следващите минути играта вървеше кош за кош, като единственият по-интересен момент беше пресиленото нарушение на Дуейн Мортън срещу Йордан Бозов, което предизвика недоволството на спортно-техническото ръководство на домакините. Последва и неспортсметско нарушение на Лилов, което позволи на столичани да съкратят отново пасива си – 53:56.
Баскетболистите на Левски успяха да излязат напред в резултата в самото началото на решителните десет минути, след като Васил Евтимов и Харпър се разиграха и доведоха резултата до 62:59. До края на срещата домакините допуснаха поредица от грешки, което позволи на съперника им да отвори преднина от четири точки, за крайното 77:71.


Източник: sportal.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Декември, 21:13

    Безобразно слаб Левски или безобразно слаб Балкан?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Декември, 12:50

    Балкан се държеше първите 2 части, но класата на левски си пролича

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete