Петък, 29 Март 2024, 13:59

Балкан се върна на победния път след убедителен успех над Ямбол

28 Януари 2023, 20:48
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 713 0


Балкан се върна на победния път в Националната баскетболна лига. След поражението от Черноморец в предишния кръг, тази вечер шампионите надвиха убедително Ямбол с 98:76 на свой терен в „Арена Ботевград“, след като водеха през повечето време.

Заради контузии в тази среща домакините отново бяха без Христо Захариев, а съперникът им – без Павел Маринов и Георги Герганов. Повторен дебют за родния си тим направи завърналият се в Ямбол Александър Матушев.

След този двубой Балкан е с баланс 12-4, а в следващия кръг гостува на Черно море Тича. Ямбол пък е с 5-11 и приема лидера Рилски спортист.

След размяна на кошове на старта, Николай Грозев и Мануел Суарес вкараха общо 9 поредни точки и изведоха тима си напред при 11:4. Гостите обаче се възползваха от някои пропуски и грешки на Балкан, като на свой ред направиха силна серия и обърнаха за 17:14, но не успяха дълго да задържат преднината си. Водени от Николаос Дипларос, „зелените“ бързо си върнаха водачеството и след десет минути игра бяха напред с 27:19.

В началото на втория период баскетболистите на Петър Златанович дръпнаха с двуцифрен аванс за първи път в мача. Ротацията на Александър Алексиев пък се скъси още, след като рано в тази част Стилиян Иванов получи трето лично нарушение и трябваше да седне на пейката. Разликата в полза на домакините достигна 16 точки, а на почивката те водеха с 55:42.

Играта тръгна сравнително равностойно след паузата, но защитата на Ямбол продължаваше да има трудности с опазването на Суарес и Грозев. С отборни усилия обаче ботевградският тим отбеляза 14 безответни точки и се откъсна със 71:46, а преди последната част водеше с 82:57.

Още в началото на заключителната четвърт преднината на Балкан достигна 30 точки, като до края тимът нямаше проблем да спечели убедително. Натрупаната рано солидна разлика пък даде шанс за повече изява и на младите момчета. Пет минути преди края между Дипларос и Лилов прехвърчаха искри, но двамата бързо се разбраха и не се стигна до по-голямо напрежение. За пет лични нарушения пък срещата не завършиха Димитър Маринчешки и Павлин Иванов, a Дикуон Морис бе изгонен три минути преди сирената заради второто си неспорсменско нарушение в срещата.

Мануел Суарес бе над всички за победителите с 21 точки и 13 борби.

За Ямбол с 12 точки е Дикуон Морис.

Снимка: Balkan-basket.com



Източник: BGbasket.com

Ключови думи: БК Балкан

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete