Сряда, 24 Април 2024, 02:50

Балкан триумфира с Купата на Плевен

26 Септември 2021, 21:17
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1266 2


Балкан триумфира на турнира за Купата на Плевен. Селекцията на Небойша Видич надделя над Рилски спортист със 79:76 на финала, изигран в зала „Балканстрой“. По този начин ботевградчани вече са с четири победи и една загуба по време на своята предсезонна подготовка, a самоковци са с два успеха и четири поражения. 

Символичните гости се оказаха по-съсредоточени на старта и се настаниха на лидерската позиция, като точен мерник демонстрираха Алекс Симеонов, Трей Портър и Ей Джей Хес. Солови изпълнения на Алихан Демир вдъхновиха символичните домакини към обрата. Впоследствие Брендън Браун и Симеонов взеха нещата в свои ръце и самоковци се отскубнаха с точка напред в края на встъпителната десетка.

Началните минути на втория период предложиха честа смяна на водачеството, въпреки че резултатността драстично намаля. Точни стрелби зад дъгата на Николай Грозев и Дерик Маркс дадоха глътка въздух на ботевградчани, докато от другата страна Портър бе най-деен. Последният напомни за себе си и в края на полувремето, за да фиксира 42:42 на голямата почивка.

При подновяването на играта „скиорите“ развалиха статуквото и за отрицателно време се откъснаха с двуцифрена разлика чрез Симеонов, Браун, Портър и Хес, които демонстрираха на какво са способни в офанзивен план. Димитър Димитров и Демир събудиха редиците на „зелените“, но след 30 минути игра Рилецо се изстреля с 4 точки напред.

В заключителната четвърт тимът от Ботевград заздрави защитата и докара нещата до равенство. Гонитбата излезе на преден план, а равенството често бе изписвано на таблото. Така се стигна до последните две минути, когато Маркс изведе участника в Балканската лига с 2 точки напред от наказателната линия. Впоследствие Портър намали само до точка при оставащи 28 секунди. Отново последваха два точни наказателни удара на Маркс. В последните 11 секунди Васов и Браун изпуснаха зад дъгата и това бе всичко.

Алихан Демир даде тон на Балкан с 21 точки, Дерик Маркс има 12. Крис Минков и Димитър Димитров нанизаха по 11, като вторият се отчете и с 8 борби. Николай Грозев вкара 10.

Брендън Браун отвърна за Рилски с 23 точки, Трей Портър добави 21, Алекс Симеонов има 13, Ей Джей Хес приключи с 10.

Източник: superbasket.bg

Ключови думи: БК Балкан , баскетбол

Коментари (2)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Септември, 20:35

    Само Зрънчо.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete