Неделя, 28 Април 2024, 14:46

Балкан загуби от Левски Лукойл след грозни сцени в "Универсиада"

5 Януари 2019, 21:30
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2219 13


Грозни сцени с феновете на Левски Лукойл белязаха срещата между Балкан и Левски Лукойл от 13 кръг на НБЛ.

През първото полувреме тимът на Небойша Видич водеше с 23 точки, но загуби със 73-77 след обрат през второто, сходно на мача за Купата на България. Трима от играчите на Балкан бяха извадени за пет фаула - Крис Минков, Гаврилович и Микейл Хопкинс.

Множество пъти по време на мача феновете на Левски Лукойл хвърляха бутилки с урина, пирони и запалки по феновете на Балкан. Оператор на БНТ също беше ударен като не продължи да снима в последната част. В края на третия период сините привърженици нахлуха към сектора с фенове на Балкан, необезпокоявани от никого, а напрежението ескалира и мачът бе спрян за няколко минути. Наложи се да влезе жандармерия в "Универсиада", за да предотврати по-сериозен конфликт и мачът бе подновен. Секторът на Балкан отново бе пълен с привърженици от Ботевград!

До момента в НБЛ Левски Лукойл е с актив 11-1, а нашите 7-5.В следващия кръг от НБЛ на 12 януари Балкан приема Спартак Плевен у дома, а Левски Лукойл гостува на Берое.Преди това Балкан и Левски ще се срещнат още веднъж на 9 януари в мач от ФИБА Къп.

Балкан започна отлично мача с много агресия в играта и поведе с двуцифрена разлика на няколко пъти в първия период. За шест минути тимът на Видич ограничи съперника до два коша и поведе с 15-5. Левски изпусна доста отворени стрелби и така след добра стрелба от тройката и здрава защита нашите поведоха с 12 точки след първите 10 минути при 25-13.Добрата им игра продължи и след началото на втората част, в която нашите направиха серия 10-0 в средата и поведоха с цели 23 при 43-20. За кратко в средата на периода напрежението ескалира и след два умишлени фаула на Великов и Аврамов Балкан увеличи преднина. За 18 минути “сините” бяха 0/11 от тройката., като отбелязаха първите си две в последните минути на срещата, за да салят изоставане до 17 на полувремето.

Второто полувреме започна със серия 8-0 за домакините, които свалиха изоставане под 10 точки, но кош и фаул на Венци Петков и тройка на Крис Минков отново вдигнаха аванс на 15.

3.28 минути преди края на третата част напрежението в залата ескалира. “Сините” спечелиха третия период с 27-11 и намалиха за първи път до точка пасив при 59-60 след третата част.

Левски обърна за първи път в началото на последната част след две тройки на Мийович и Робинсън и задържа дълго аванс. Постепенно Балкан свали изоставане до точка. Нашите изпуснаха няколко поредни атаки, а Левски отново вдигна преднина. До края Балкан не успя да свали и загуби мача.

20 секунди преди края разликата падна до 3 точки при 76-73 за Левски. Отсъден бе фаул на Венци Петков.Последва таймаут за Балкан. След него Деян бе фаулиран и вкара единия, но Балкан сгреши в ответната атака и загуби мача.

Източник: http://balkan-basket.com

Подобни новини

Коментари (13)

  • Отговори (9) (2)
    1. добавен от: Анонимен 5 Януари, 22:42

    Еее , Балкан не може да играее и срещу купените съдии. След мача в интервюто Видич каза ” СРАМ” много е прав.

  • Отговори (3) (1)
    2. добавен от: Анонимен 5 Януари, 23:02

    На 9ти к%

  • Отговори (20) (1)
    3. добавен от: Анонимен 5 Януари, 23:34

    Срамно е как една футболна агитка разплака малки деца! Гледах мача по телевизията и видях ужаса в очите на жени и деца ... съдиите просто бяха “уникални” те и те сигурно са футболни съдии както и феновете на Левски . Следващия мач дано Балкан им покажат на Левски какво е баскетбол

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (5) (0)
      1. добавен от: Аз 6 Януари, 14:22

      Да те боли ама за тая работа трябва да имаш КУР .Помияр долен

  • Отговори (2) (21)
    5. добавен от: Анонимен 6 Януари, 08:23

    И мен
    Това си е предизборна пропаганда на кмета който хвърля милиони за да направи Балкан шампион и да спечели гласове на есен
    А на футбола му е ебал майката

  • Отговори (17) (2)
    6. добавен от: Анонимен 6 Януари, 09:09

    5 ти си тотален олигофрен. Кметът ще е пак кмет не заради баскета, а защото се справя добре.

  • Отговори (10) (0)
    7. добавен от: Анонимен 6 Януари, 10:22

    Като те боли кура, тресниго на дръвника да ти мине!

  • Отговори (9) (0)
    8. добавен от: Анонимен 6 Януари, 11:49

    Като кмета е бил там да вземе някакви мерки.Всичко което се случи е толкова нелепо, целящо разконцентриране на Балкан!Присъстващите Златев и най-вече Тити с доведените и платени от тях "баскетболни"хулигани не за първи път се гаврят с хората ,наистина обичащите баскета.Трябва информация до министера на спорта,Бойко Борисов и дори парламента.Трябва нещо да се предприеме и ако някой трябва да го направи това е кмета.Тий беше там.Видя всичко

  • Отговори (10) (1)
    9. добавен от: Анонимен 6 Януари, 11:59

    Ако направи това ще спечели много!

  • Отговори (4) (7)
    10. добавен от: Анонимен 6 Януари, 16:51

    ЛЕВСКИ ШАМПИОН СЕ ПЕЕ !

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete