Четвъртък, 28 Март 2024, 15:15

Балкан завърши годината с трета поредна победа

30 Декември 2021, 19:37
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1243 1


Балкан записа трета поредна победа в Националната баскетболна лига. В последния си мач за 2021 г. баскетболистите на Небойша Видич се наложиха над Ямбол с 94:81 тази вечер в „Арена Ботевград“.

Те поведоха от самото начало, като до края не изпуснаха аванса си, а основното им предимство дойде най-вече от по-силната си игра в подкошието. В състава им се завърна Станимир Маринов, който пропусна няколко срещи на тима заради контузия.

Победата бе седма за „зелените“ от десет кръга, като след седмица им предстои гостуване на Спартак Плевен. Днешният им съперник е с баланс 2-8, като ще има много важно домакинство срещу Черно море Тича.

Двубоят започна на доста високо темпо, като домакините взеха инициативата в самото начало. Въпреки че за цялата първа четвърт не изпълниха нито един наказателен удар, те вкараха 6 тройки и имаха 100% успеваемост при стрелбата за две точки. Това им позволи да дръпнат с 14 разлика, но Ямбол завърши по-добре частта и след края й намали изоставането си на 23:32.

След доста по-равностойно начало на втория период гостите продължиха да топят пасива си и на два пъти от него оставаха едва 4 точки. Балкан обаче не позволи пълен обрат и отново натрупа двуцифрен аванс, като на почивката бе напред с 55:44.

Баскетболистите на Тони Дечев започнаха второто полувреме със серия от 9:3, но водени от разигралия се Дивон Уошингтън, „зелените“ за пореден път бързо увеличиха преднината си и преди последната четвърт водеха със 77:63.

Авансът на Балкан достигна 18 точки в началото на заключителния период и до края тимът нямаше проблем да задържи водачеството си и да спечели.

Най-резултатен за успеха бе Дивон Уошингтън, който завърши срещата с 24 точки и 8 борби.

За Ямбол Тадж Ридли реализира 16 точки.

Източник: bgbasket.com

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete