Четвъртък, 2 Май 2024, 19:37

Баскетболният отбор на ПГПЧЕ "Ал. Константинов" Правец се класира 13-ти на Световното първенство в Гърция

24 Април 2019, 19:02
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1947 2


Баскетболният отбор на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – Правец, 8-10 клас, се класира на престижното 13 място в 25-тото издание на Световното училищно първенство по баскетбол. То се състоя от 13 до 20 април 2019 г. в Ираклион – остров Крит, Гърция. Това е трето участие на отборана световно първенство, съобщи за balkanec.bg  треньорът Георги Велчев.

В шампионата участваха 26 юношески и 24 девически отбори, всички те национални отбори. ПГПЧЕ „Ал.Константинов” единствено бе ученически отбор.

В началото правешкия отбор бе поставен в много тежка група - с отборите на Нова Зеландия, Китай и Северна Македония. В първия мач нашият отбор загуби от Нова Зеландия. Вторият мач с Китай завърши с победа за нашите момчета,ч въпреки, е китайците бяха сочени за фаворити на първенството. „Те бяха с ръстово превъзхоство от по 2,10 см, но нашите момчета със сърцата игра успяха да победят”, каза треньорът. Следващият мач е едва след три часа и на 30 км в друга зала. Там поведоха в мача с 10 точки срещу Северна Македония, но  те пускат резервите си, които силно се включиха и победата бе тяхна. „Ние се оказахме щастливци в групата, като бяхме класирани в първата шестица, а като в цяло – в първенството попаднахме в първата 16 –тица”,  съобщи Георги Велчев.

Във втората селекция отборът на ПГПЧЕ” Ал.Константинов” се срещна с отбора на Турция,  които във всяка възрастова група са с изключителна селекция от национални състезатели. От тях нашите загубиха, а на другия ден класацията праща българите в разпределението от 9-то до 16 –то място. В следващата среща с Финландия , юношите ни загубиха с 20 точки. Следващата среща  с Австрия завършва с победа за правешкия отбор, което ги прати на финал с Китай, където българите победиха. „На предходното световно първенство китайци ни изхвърлиха от първите 16 отбора”, сподели треньора и добави,ч е участието на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – Правец е изключително полезно за състезателите и за тяхното израстване, тъй като в България те не биха играли с такива класни баскетболисти, акквито срещнаха на световното първенство.

При юношите златните медали спечели Израел, на второ остана отборът-домакин - Гърция, а трети - Турция. При младите баскетболистки шампион стана Финландия, на второ се нареди Турция, а на трето място се класира тимът на Гърция.

Участието на баскетболния отбор на ПГПЧЕ с треньори Веселин Тодоров и Георги Велчев в световното първенство на остров Крит се осъществи, благодарение на финансовата подкрепа на Община Правец.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: 689 24 Април, 22:39

    Защо е толкова "тихо" в Правец, почти нищо ново не излиза? Вероятно сме на принципа на снишаването и бягане от народната "любов". Наближават избори, а и с оглед последното назначение на величието е интересно дали няма да се разместят пластовете, тъй като явно доверието не бе оправдано.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Април, 10:23

    До 1 Вероятно причината е тази,тъй като някой се опитва да обясни не действителното положение,а това което им се иска:https://bivol.bg/gp-group-lukoil-syphoning.html

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete