Петък, 26 Април 2024, 22:53

Бави се държавното финансиране на ВиК проектите (ВИДЕО)

13 Юни 2022, 10:27
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1270 4


Нестабилната политическа обстановка в страната възпрепятства държавното финансиране на проекти във ВиК сектора, стана ясно от изказването на кмета Гавалюгов.
„За момента е една голяма неизвестност. Редовно се информирам от Дирекция ВиК в МРРБ относно процесите по осигуряване на финансирането на ВиК инфраструктурни пътища. Знаете, че община Ботевград има изготвени проекти за Трудовец и Врачеш; за етап 2 на Централния водопреносен пръстен на Ботевград; проект за подмяна на водопровод и канализация по главната улица на Зелин, където предстои преасфалтиране по Проект на Държавен фонд Земеделие.
Последната ни информация от преди 10 дни е, че все още няма превод от МФ на въпросните средства, за да могат да се сключат споразумения с одобрените общини.“
Това обяви Гавалюгов в отговор на журналистически въпрос. Кметът допълни, че община Ботевград е в първия списък, тъй като има изготвени проекти с разрешение за строеж и избрани изпълнители за подмяна на водопровод в Трудовец и Врачеш, с подусловие - осигурено финансиране. Това означава, че строителните дейности могат да започнат веднага, което е важно за Министерството, защото средствата могат да бъдат оползотворени. По тези заложени критерии община Ботевград има изключително големи шансове.
„Към настоящия момент има една голяма неяснота – тези средства ще бъдат ли преведени по сметки на МРРБ, какви ще са новите критерии, ако има такива“, каза още кметът.





Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (12) (6)
    1. добавен от: Анонимен 13 Юни, 12:12

    За баскет нали има...... и то не за всички а само за батковците, за децата си плащаме кат попове

  • Отговори (6) (2)
    2. добавен от: Анонимен 13 Юни, 17:43

    А дали, докато говори небивалици и си търси оправдания, Гавалюгов си спомня какво ни обещаваше, когато подари общинското "ВиК Бебреш" на областното дружество?
    Вероятно да, но се надява гражданите да са забравили.

  • Отговори (2) (2)
    3. добавен от: Анонимен 13 Юни, 21:08

    Не ви ли омръзна от тоя ревльо.

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Юни, 22:48

    Пари от МФ ,България няма да види.Те първа ще удобряват и коригират плана за ЕС.Свършиха вече строежите в Бг.Всичко е окрадено и обрано ,а сметката по кредите ,които Кирчо и Кокорчо теглиха милиарди,ще платим ние-българският народ.Каквото било ,било,не се надявайте на нищо вече от ЕС.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete