Петък, 29 Март 2024, 03:41

БДЖ пусна за обществено обсъждане проекто графика на разписанието на влаковете за 2020г.

18 Май 2019, 00:27
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 2830 0


БДЖ пусна за обществено обсъждане проекта на Графика за движение на влаковете за 2020 година. Проекто графика по линията между София и Драгоман предвижда запазване на броя влакове движещи се към момента. Положително е, че в заложената промяна последните влакове от София за Драгоман и обратно, които не се движат в момента в събота и неделя и почивни дни са предложени да се възобновят!
Проекто графика предвижда още влаковете, които в момента тръгват от Драгоман за София в 7:30 и 10:30, да са с 25 минути по-рано, а тези в 13:30 и 15:30 с 35 минути по-късно.
Предвижданите по-големи промени от София за Драгоман са за първия влак от столицата, който сега тръгва в 6:10, да заминава в 5:45 и обедния тръгващ в момента в 12:10, който е предвиден да тръгва в 12:45, както бе преди няколко години. Останалите промени по направлението са с по 5 минути.
Новото разписание ще влезе в сила от 15-ти декември 2019г.

Мениджърският екип на дружеството има за цел да постигне конструктивен диалог и оптимални резултати за всички заинтересовани страни по отношение разработването на адекватни и ориентирани към потребностите на гражданите национални и регионални транспортни схеми.
Проектът на новото разписание е съобразено с интензивната ремонтна програма на дружеството, като в момента на различен етап са процедури за подемни и капитални ремонти на локомотиви, вагони и мотриси. Основна цел на ръководството на дружеството е повишаване на качеството на обслужване на пътниците, като не се допуска изоставане в ремонтната програма. За изпълнението на разписанието за 2020 г. се акцентира върху елиминиране на евентуален принудителен престой на подвижен състав поради ремонтна необходимост и липса на резервни части.
В продължение на реализираната вече обществена консултация относно проект „Закупуване на нов подвижен състав за нуждите на БДЖ”, ще бъде проведена кръгла маса с участието на всички ангажирани лица, които да споделят своите визии и препоръки.
Ръководството на компанията счита, че представянето на максимално качествена услуга е възможно само при изграждането на отворен диалог, интензивна комуникация, добро взаимно разбиране и доверие, както и конкретни ангажименти от страна на дружеството.

Предложения за изменения в проекта на График за движение на влаковете за 2020 г. могат да бъдат изпращани на e-mail: project_bdz@bdz.bg или внесени в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов” № 3, както и в деловодствата на съответните общини, които имат отношение към него.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Драгоман , Сливница , бдж

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete