Сряда, 24 Април 2024, 11:59

Без победител в дербито между ”Ракитин” (Трудовец) и “Левски” (Долна баня)

6 Ноември 2021, 20:28
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1139 0


Дерби сблъсъкът на върха в подреждането на А ОГ София - Изток между единствените два непобедени отбора на момента - “Ракитин” (Трудовец) и “Левски” (Долна баня) не излъчи победител и завърши при равенство 1:1. Гвоздеят в програмата на 9 кръг от първенството носеше голям залог след себе си и донякъде оправда очакванията, като предложи стойностен футбол. Двата тима се изправиха един срещу друг в битка на върха, проведена на стадион “Ракитин” в Трудовец днес (6 ноември).

Още в началото на първото полувреме домакините от Трудовец получиха дузпа в своя полза, но акцентът падна върху влизането на играч от състава на гостите, който получи само жълт картон, а последиците от грубата му игра можеха да бъдат много по-тежки. В крайна сметка зад топката застана Александър Петров, който реализира хладнокръвно. В последствие обаче главният рефер видя нередности при изпълнението и не зачете гола, като върна наказателният удар за пребиване. Вторият път обаче бе грешна стъпка и трудовчани изпуснаха. До края на първите 45 минути домакините натиснаха в опит да си върнат отнетото, но така и не успяха да се разпишат. Същевременно пък гостуващият отбор на "Левски" (Долна баня) изигра доста слабо първо полувреме, в което не можаха да отправят точен изстрел към вратата на "Ракитин". През втората част играта се изравни и гостите започнаха доста по-смело да атакуват вратата на съперника. Футболистите на "Левски" (Долна баня) създадоха няколко чисти положения, удариха и гредата, но срещата си вървеше при нулево равенство. Тогава, в края на мача, гостите поведоха в резултата. При ситуацията за гол, която бе спорна, трудовчани предявиха своите претенции за евентуална засада, но такава не бе отсъдена. Това предизвика реакция от страна на "Ракитин", който буквално се премести в половината на опонента си в търсене на изравнителния гол. Отново напрежението бе покачено от отсъжданията на съдийската бригада, които отчетоха две спорни засади за състава на домакините. В.крайна сметка обаче натискът си каза думата и "Ракитин" успя да изравни с късен гол на Костадин Насков, който получи пас от Миролюб Георгиев и успя да оплете топката в мрежата, оформяйки крайното 1:1. 

По този начин двата тима запазиха местата си в подреждането, като разликата между тях остана същата. ”Ракитин" продължава да бъде лидер с 18 точки и по-добра голова разлика от "Левски" (Долна баня). Това обаче може да се промени утре, ако ОФК “Костенец" успее да се наложи в гостуването си на последния "Мътивир" (Ихтиман), тъй като тогава костенчани ще оглавят класирането, излизайки на първо място с 2 точки повече от съперниците си. В следващия 10 кръг от първенството, "Ракитин" е домакин на "Рилец" (Говедарци). Заради Парламентарните и Президентски избори обаче двубоят няма да се изиграе на 13 ноември, а в зависимост от това дали ще има балотаж, ще може да се определи официалната дата за двубоя. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОГ София Изток , ФК ”Ракитин" (Трудовец) , сезон 2021/22 , футбол

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete