Сряда, 24 Април 2024, 09:30

Без победител в регионалното дерби между "Козаро" (Ботевград) и ОФК "Правец"

19 Септември 2022, 13:45
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1055 0


Дербито на 2-рия кръг в А ОФГ София - Запад между отборите на "Козаро" (Ботевград) и ОФК "Правец" завърши при равенство 1:1. Срещата се игра на помощното игрище в Ботевград в неделя (18 септевмри). В общи линии срещата бе равностойна, като и двата тима имаха своите футболни аргументи, а крайният резултат изглежда справедлив с оглед показаното на терена .

Домакините влязоха по-добре в мача, след като Анатоли Димитров уцели страничната греда от близка дистанция в 3-ата минута след добър самостоятелен рейд. В последствие ОФК "Правец" отговори на предизвикателството. Цветелин Цаковски задържа топката малко пред пеналта, след което стреля, но кълбото рикушира в десния страничен стълб. Двата тима продължиха да преследват гола, като си размениха по няколко положения.

В края на полувремето обаче гостите разпечатаха вратата на "козлите". Тогава Цветелин Цаковски и Цветан Лазаров - Елвиса организираха добро нападение и с хубаво взаимодействие помежду си Цаковски се озова на стрелкова позиция, като прати топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата, пазена от Христо Матев. Цифрите се запазиха непокътнати до края на частта и двата тима се оттеглиха на почивката при преднина от един гол за правчани и психологическо предимство на тяхна страна.

През второто полувреме темпото на игра спадна, като единоборствата и здравата игра преобладаваха. Все пак футболистите на "Козаро" дочакаха своя момент и съумяха да изравнят към края на мача. Христо Георгиев от състава на ботевградчани изпълни статично положение, стреляйки директно към вратата от малък ъгъл. Ударът му затрудни вратаря Наско Николов, който все пак успя да се намеси, но топката попадна в краката на Алексей Степанов и след няколко карамбола стигна до Мартин Стоев,. Новото попълнение на "козлите" я чукна във вратата на ОФК "Правец" и възстанови паритета - 1:1. До края на срещата повече промени в резултата не настъпиха и двата отбора разделиха точките помежду си.

Във временното класиране ОФК "Правец" остава 2-ри с 4 точки, докато "Козаро" е 5-и с 2 пункта. Лидер в момента е тимът на ФК "Скравена", който стартира чудесно сезона с 2 победи и съответно пълен актив от 6 точки. Скравенци записаха втория си успех в първенството след като надиграха с 5:3 "Спортист" II (Своге) като гост. 

В следващия кръг ОФК "Правец" приема ФК "Петърч" като домакин на 24 септември (събота), докато "Козаро" гостува на "Ком 98" (Годеч) ден по-късно. ФК "Скравена" пък е домакин на "Зенит" (Церово) в събота (24 септември). 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , футбол , ОГ София Запад

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete