Петък, 26 Април 2024, 04:08

Безгрешен „Балкан 1929“ пречупи „Чавдар“ (Етрополе) в регионално дерби и запази лидерството си

2 Октомври 2021, 17:57
(3) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3438 47


Мъжкият футболен отбор на „Балкан 1929“ направи поредна важна и много уверена крачка, след като успя да пречупи „Чавдар“ (Етрополе) и надделя в регионалното дерби от 10 кръг на Югозападна Трета лига с 1:0. Балканци бяха мощно подкрепени от солидна публика, дошла от Ботевград и под възгласите им не разочароваха с представянето си и спечелиха трите точки. Двубоят бе олицетворение на тактическо надлъгване от страна на двамата треньори Иван Редовски и Йордан Юруков и не предложи голово зрелище, но пък бе изключително здрав сблъсък.

През първото полувреме двата отбора действаха изключително предпазливо на терена, като не поемаха излишни рискове. Донякъде очаквано, регионалните съперници не се хвърлиха в битка за надмощие в първите минути и играеха на сигурно. Отборът на „Чавдар“ (Етрополе) имаше превес през първите 45 минути, като през значителна част от полувремето владееше инициативата и бе по-активният отбор на терена. Домакините създадоха и по-чистите голови положения чрез бившия играч на „Балкан 1929“ Йоан Маринов и на два пъти Калоян Тодоров, но не успяха да ги материализират. Вторият опит на Тодоров бе от пряк свободен удар в 39-ата минута, който бе изпълнен чудесно, но мина съвсем близо от очертанията на вратата. От своя страна пък „Балкан 1929“ дебнеше главно на контраатака и създаде единственото опасно положение малко преди това – в 36-ата минута, когато Калоян Бонев бе изведен от Емил Колев по лявото крило. Нападателят на балканци успя да стреля от малък ъгъл, но вратарят на „Чавдар“ Димитър Пангев реагира адекватно и отрази удара му. По този начин двата отбора се прибраха на почивката без промяна на резултата.

През второто полувреме селекцията на Иван Редовски заигра значително по-добре. Балканци поведоха в резултата в 60-ата минута след центриране на Павел Петков от пряк свободен удар, което Димитър Руйчев отигра с опит за удар, но неточно и топката стигна до Здравко Атанасов, чийто изстрел бе непосилен за реакция от страна на Пангев. По този начин капитанът на „зелените“ даде аванс на своя тим и „Балкан 1929“ поведе с 1:0. Последваха минути, в които ботевградчани опитаха да притиснат съперника, вместо да се приберат дълбоко в своята половина. Тимът на „Чавдар“ (Етрополе) не успя да реагира навреме и по този начин срещата малко по малко отиде към своя край. Драмата можеше да бъде пълна в добавеното време, когато домакините получиха пряк свободен удар от много удобна позиция. Напред се бе включил и вратарят на „чавдарци“ Димитър Пангев, който след изпълнението овладя топката и шутира, но Костадин Котев спаси. Топката попадна в краката на играч на етрополци, но бе маркирана засада. Веднага след това главният рефер Георги Димитров даде и последния съдийски сигнал и „Балкан 1929“ се поздрави с успеха и три точки след крайното 1:0.

По този начин „зелените“ запазват лидерската си позиция и вече са с актив от 27 точки на върха в класирането, а етрополци остават на 6-ото място с 19 пункта. В следващия кръг „Балкан 1929“ приема "Гранит" (Владая) на 6 октомври от 16:00 часа в Ботевград, докато "Чавдар" (Етрополе) има тежка визита на "Витоша" (Бистрица). 

На 9 октомври (събота) "Балкан 1929" гостува на „Беласица“ (Петрич) в мач от 12 кръг на надпреварата във второто си изключително важно изпитание в първенството. Припомняме, че през миналия сезон именно при гостуване на „Беласица“ в Петрич се стигна до грозни сцени, заплахи и насилие от страна на публиката на петричани спрямо играчи на „зелените“. В последствие след подадена контестация, отборът на „Беласица“ бе глобен с 5000 лева и лишаване от домакинство за 5 срещи. Сега двубоят е очакван с интерес, но със сигурност ще бъде придружен с много излишно напрежение след ексцесиите.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Чавдар Етрополе , ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига , сезон 2021/22

Коментари (47)

  • Отговори (5) (2)
    1. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 18:21

    Ръководство са к. рви на Боби Михайлов.

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (6) (5)
    3. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 18:45

    Продажници долни!!!! Съдията свиреше за Балкан

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (3) (6)
    5. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 18:46

    Казах ли ви че ще дерем зольовци.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 20:41

    • (6) (1)
      2. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 20:43

      Млъквай палячо

    • (4) (1)
      3. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 20:48

      Честно казано не бяхте нищо особено .. слабооо

  • Отговори (2) (2)
    6. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 19:08

    Първо играем с Владая в сряда

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 19:55

      То си пише :)

  • Отговори (2) (1)
    7. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 20:04

    Според мен да се търсят още парички и промоцията Б група

  • Отговори (2) (4)
    8. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 20:05

    Този отбор заслужава

  • Отговори (2) (5)
    9. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 20:15

    Къде виде отбор бе зольо само дека имате стадион.

    • (9) (0)
      1. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 20:43

      Само “дека” си селянин

  • Отговори (2) (3)
    10. добавен от: Анонимен 2 Октомври, 20:48

    Този отбор Балкан с тази игра, ще бъде тупана на "Б" група.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete