Петък, 19 Април 2024, 17:30

БФС изключи футболните клубове на Самоков, Драговищица, Ихтиман, Златица и Церово

23 Март 2022, 20:20
(1) (0)
Костинброд - Спорт
Прочетена: 1352 0


БФС официално обяви решенията след днешната среща на Изпълнителния комитет на централата. Бяха обявени имената на всички клубове, които са изключени като членове на Българския футболен съюз, тъй като са участвали в Конгреса на Димитър Бербатов.

Санкциите за представителите на efbet Лига, Втора лига и Трета лига, взели участие на мероприятието в петък, ще бъдат решение от Дисциплинарната комисия.

Ето какво написаха от „Бояна”:

На днешното си заседание Изпълнителният комитет на БФС прие решение за свикване на Общо събрание на Българския футболен съюз, на което да се разгледат:
Отчет на Изпълнителния комитет на БФС за срока на мандата 2018 – 2022 г.; Програма на БФС за развитието на футбола за срока на мандата 2022 – 2026 г.; Проект на бюджет на БФС за периода 2022 – 2026 г.

Членовете на ИК също така се запознаха със становищата на Аматьорската футболна лига и Комисията „Етика и феърплей“ (от 22.03.2022 г.) по повод организираното на 18.03.2022 г. в Националния дворец на културата и несъвместимо с членството в БФС събиране на клубове, и прие тяхното предложение към участвалите аматьорски футболни клубове да бъдат приложени най-строги санкции на основание чл. 28, ал. 1, т. 2 от Устава на БФС, а именно – клубовете да бъдат изключени като членове на БФС, а отборите им да бъдат извадени от първенствата в системата на БФС. Сред тях са:

Футболен клуб Рилски спортист – Самоков (гр. Самоков)
Футболен клуб Средногорец 2016 (гр. Златица)


Допълнително членовете на Изпълнителния комитет на БФС бяха запознати с доклад за преглед на членството на футболни клубове в БФС и взеха решение да се изключат като членове следните клубове, невписани в регистъра на ММС, като сред тях са:

Сдружение „Футболен клуб Спортист – 2006“ (с. Драговищица)
ФК Мътивир (гр. Ихтиман)


Част от футболни клубове, допуснали/извършили нарушение на различни разпоредби на Устава на БФС, и изключени като членове на БФС, са както следва:
Футболен клуб Зенит-Церово (с. Церово)



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete