Неделя, 19 Май 2024, 01:23

Бистра Спасова представя романът "Нестинарка"

20 Юни 2014, 11:44
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1726 5


На 23 юни от 18.00 ч. в Арт Рок Кафе „Омбре” ще бъде представена книгата „Нестинарка” с автор Бистра Спасова.
Бистра Спасова е самодеец и общественик от гр. Своге, като от няколко години живее и работи в столицата. Криминалето „Нестинарка” е нейния дебют, който беше още през март месец тази година.

Романът е завладяващ класически криминален трилър, в който се преплитат (не)поклатим скептицизъм и закъсняла любов. Книгата е разказана през очите на главния герой Питър Уайли. Неговата скептичност към заобикалящия го свят е формирана под влияние на преживяното - както във връзка с работата му като агент, така и от войната на Балканите през деветдесетте години на двадесети век. Когато разследването го довежда в България, вътрешният подреден свят на Питър се пропуква, а скептицизмът му е разклатен от една закъсняла и неподозирана любов.

„Нестинарка“ е част от поредицата „Magica“ на ИК "Изток - Запад", към която спадат и „Среднощният дворец“ на Карлос-Руис Сафон, „Дом за разплата“ на Джон Сол, „Вампирът Лестат“ на Ан Райс, нашумелите наскоро „Манифестът на един бог“ на Стоян Авджиев и „Пътуващо представление с вампир“ на Ричард Леймън.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Юни, 11:46

    :x estestveno kato ima qdene i piene 6to da e v lekcionnata zala na 4itali6teto - neka da palnim gu6kite na mama na decata :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Юни, 13:13

    :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Ноември, 22:30

    Това не е роман, а боза

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Март, 18:32

    Само едно изречение от експозето, което очевидно самодейката си е писала сама: "Книгата е разказана ПРЕЗ ОЧИТЕ на главния герой Питър Уайли..." може да подскаже що за "литературен стил" ще намерите вътре - неграмотен и нескопосан изказ.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Литератор 6 Март, 18:43

    „Не зная дали създавайки този криминален роман съм успяла да понеса своята писателска отговорност достойно, това ще прецените вие, които ще я държите в ръцете си” – споделя авторът на книгата при официалното й представяне.
    Какво да държим в ръцете си, уважаема "писателко" - романа, който е в м.р. или твоята "писателска отговорност", за която се отнася обособената част от изречението. Такава е цялата ти книга. Не е коректно да ни стоварваш на нас твоята липса на литературна грамотност

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete