Четвъртък, 19 Септември 2024, 19:06

Бивши играчи на Рилски спортист и Балкан ще се изправят срещу самоковци в полуфинала за Шампионската лига

18 Септември, 13:34
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 758 0


Бившият баскетболист на Рилски спортист Нико Карвачо и екс-плеймейкърът на Балкан Амад Рори ще застанат срещу своите бивши отбори в полуфинала от квалификациите за Шампионската лига. И двамата сега са част от португалския шампион Бенфика, който ще се изправи срещу Рилски спортист в четвъртък от 14:00 часа българско време. Победителят от тази среща ще продължи към финала на пресявките.

Карвачо, който игра за Рилски през сезон 2020/21, остави трайни впечатления с представянето си, записвайки средно по 13.4 точки и 9.9 борби на мач. Чилийският център помогна на Рилски спортист да стигне до финала в Националната баскетболна лига (НБЛ) и бе обявен за MVP на турнира за Купата на България, който самоковци спечелиха.

Амад Рори бе основен двигател на Балкан през втората половина на сезон 2022/23, като изведе ботевградския тим до шампионската титла. Той впечатли с по 15.0 точки, 4.1 борби и 5.1 асистенции на мач.

След успешния си период в Рилски, Карвачо продължи кариерата си в германската Бундеслига, където подписа с Вюрцбург. Рори пък премина в Адриатическата лига с отбора на Мега Баскет.

Срещата обещава да бъде интересен сблъсък между стари съотборници и ключови играчи, които сега ще се изправят един срещу друг на международната сцена.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (249)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete