Понеделник, 29 Април 2024, 21:33

Благородна инициатива на Младежкото ДПС за Софийска област

13 Февруари, 16:26
(4) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2624 7


В Литаково бе дадено началото на благородната инициатива на младежката структура на ДПС за Софийска област.

Новоизбраните ръководство и членове на младежкото ДПС имат идеята през цялата година да се провеждат доброволчески акции в помощ на наши съграждани в нужда, както и други благородни инициативи.

Председателката на Младежката група на ДПС за София област Кристина Костадинова сподели пред наш репортер, че една от първите акции на новосформираната група е била около коледните празници, където са участвали с дарения за различни каузи. Тя разказа, че настоящата благородна кампания за подкрепа на нуждаещи се семейства от общините Ботевград, Правец и Етрополе е стартирала от Литаково, където миналата неделя около 15 семейства са получили дрехи, обувки, играчки и лакомства за своите деца.

Един от членовете на младежкото ДПС е Светослав Асенов, който е представител от община Ботевград. Той е съдействал с организацията и изготвяне на списък със семейства в нужда от родното му село Литаково. Помощ за осъществяването на доброто дело оказват и Павлин Марков от местната структура на ДПС, както и Нелина Василева – Председател на младежкото ДПС в Правец.

С голям ентусиазъм Кристина споделя, че има огромно желание да бъде развита тази инициатива, като прикани да се присъединят всички желаещи, независимо от политическа принадлежност, етнос, религия или националност.

"Призовавам хората да подкрепят инициативата като ни съобщават за хора в нужда или с дарения от дрехи, обувки, играчки или финансови средства. Искаме да работим за доброто на хората. Това е само началото”
, сподели развълнувана Кристина.

Младото момиче разказа за вълнението си от срещите с тези семейства.
„Разговарях с родителите. Поинтересувах се дали децата ходят на училище и тренировки, и ги призовах да го правят. В един от разговорите три от децата изявиха желание да тренират футбол. Когато обещах да осъществя контакт с местни треньори децата подскочиха от радост. Няма да забравя изражението и радостта на едно от децата, когато извика от щастие „Искам да стана като Роналдо”, затова аз веднага започнах да работя по въпроса да намеря школа, където да тренират тези деца”, сподели Кристина Костадинова.

Младежката група продължава да работи по инициативата, успоредно с това се разработва и друга - в помощ на детски градини. Идеята е да бъдат закупени спални комплекти за нуждите на детски заведения. До момента желание да получат подкрепа от тази инициатива са изявили няколко детски градини от общините Етрополе и Правец.

Всеки, който желае да помогне като се включи в инициативата, може да се свърже с организаторите чрез Фейсбук страницата ДПС Община Ботевград.



Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 19:46

    Още ли ДПС Ботевград не са преминали към ВМРО ,както в Елин Пелин ха ,ха

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 09:24

    Инициативата на младежката етнокорпорация ДПС е добра. Не ли по-добре първо да отидат да събират средства от: милиардерите почетни председатели- соколи, преуспелите шопари в нар.събрание, от всички знайни и незнайни за народонаселението бивши и настоящи на наредени на хранилката на въпросната партия, която "дели порциите".

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Февруари, 10:27

    Това не е безкористен акт на благотворителност. Пределно е ясно че чрез "безвъзмездната" купуват гласове!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete