Неделя, 21 Април 2024, 21:09

Близо 10 хиляди преминаха обучения в Техническия учебен център на ЕРМ Запад

17 Август 2023, 15:36
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 176


За шестте години от съществуването му са проведени 745 обучения, открита е нова техническа база

София, 17.08.2023 г. - Нова техническа база е открита към Техническия учебен център на ЕРМ Запад в София - работилница по заваряване и шлосерство. В нея са оборудвани три работни места със заваръчни апарати и всичко необходимо за практическото обучение по специалността. През лятото служители на дирекция „Експлоатация и поддържане“ на ЕРМ Запад първи преминаха обучения в новата база по специалност „Заваряване“. Две други групи служители преминаха обучение за придобиване на правоспособност за „Машинист на подвижна работна площадка".

Техническият учебен център на ЕРМ Запад е открит през септември 2017 г. През шестте години от неговото съществуване са проведени 745 обучения, през които са преминали 9883 служители на компанията, подизпълнители, ученици и студенти. Центърът предлага обучения по специалностите електротехник, електромонтьор, техник и монтьор на енергийни съоръжения и инсталации, техник по подемно-транспортна техника, заварчик, еколог, оператор информационно осигуряване.

Една от целите на Техническия учебен център е да подпомага обучението на ученици и студенти. През лятото на 2023 г. центърът бе домакин на среща на ученици от 10 клас на видинската гимназия „Проф. д-р Асен Златаров". Десетокласниците от софийската гимназия ПГБТЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ проведоха в центъра ученическата си практика. Студенти от Каирския университет посетиха уникалния технически полигон на учебния център, където се запознаха с начина на работа на електроенергийната система на България, възможностите за минимизиране на негативното ѝ въздействие върху околната среда, както и с начините за управление на мрежата в реално време. Проведена беше демонстрация на откриване на кабелни повреди по мрежата. Студентите посетиха също подстанция 400 kV „Столник“, собственост на Електроенергийния системен оператор, както и най-голямата до момента фотоволтаична централа в България - ФЕЦ „Верила“.

Техническият учебен център на ЕРМ Запад е лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО). В него може да се извършва и удостоверява професионално обучение и придобиване на степен на професионална квалификация съгласно Закона за професионалното образование и обучение по 8 професии и 12 специалности. Центърът предлага изключителна възможност за практическо обучение в единствения по рода си в Западна България полигон с реална електроразпределителна мрежа и напълно оборудвани учебни зали. Провежданите обучения дават възможност за квалификация и преквалификация както на служители на дружеството, така и на външни лица.

Повече информация за предлаганите от центъра възможности, както и контакти за връзка, могат да бъдат намерени на сайта на дружеството www.ermzapad.bg, в секция „Технически учебен център“ (https://ermzapad.bg/bg/za-nas/tchehnicheski-ucheben-centr/).

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Електрохолд

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (173)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete