Петък, 19 Април 2024, 11:40

Блокирана е и пътната връзка за Сливница и Опицвет, вижте до кога (СНИМКИ)

10 Май 2022, 14:11
(0) (1)
Костинброд - Новини
Прочетена: 3193 0


Протестът на превозвачите продължава с блокада на пътния възел на АМ "Европа" към Сливница и с. Опицвет, община Костинброд. Въпреки това обаче се пропуска преминаването на автомобили и камиони. Представителите на протестиращите споделят, че исканията са им същите като на другите протестиращи в страната - да отпадне биодобавката от горивата, 50-процентово намаление на акциза на горивата и мораториум върху вдигането на цената на пътните такси и обхвата им. Настояват и за оставките на вицепремиера Асен Василев и министрите Николай Събев и Гроздан Караджов.
Две колони с камиони са спрели и на самата магистрала "Европа", като по този начин движението се осъществява само в активната лента.
До кога ще продължат протестните действия - на този въпрос протестиращите отговориха, че няма да се откажат, докато не видят адекватна реакция от страна на правителството - конкретни мерки, постъпки и действия.
Протестът е мирен, в района има и представители на МВР, които следят за провокации и напрежение между протестиращи и пътници.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete