Четвъртък, 19 Септември 2024, 03:54

Богданлийци не мълчат: отговориха на кмета

27 Август, 20:28
(4) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1422 22


Жителите на село Богданлия изразиха своето недоволство от кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов с креативен протест по време на заседание на една от комисиите към общинския съвет. Те се появиха с черни тениски, на които бяха изписани различни цитати от негово изказване на извънредна сесия, проведена миналата седмица. Тогава Симеонов използва остър тон и обидни квалификации към критиците си, включително „плювачи“, „викачи“ и „злобари“.

Протестът на жителите, изразен чрез посланията на техните тениски, бе ясен сигнал към кмета, че не приемат агресивната му риторика. Въпреки че самият Ивайло Симеонов не присъства на заседанието, присъстващите богданлийци го поздравиха символично за "пренебрежителното отношение", което според тях е показал към тяхното село.

Тази проява е поредният епизод в нарастващото напрежение между жителите на Богданлия и местната власт, което набира скорост след продължаващите критики към управлението на кмета.

Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (22)

  • Отговори (20) (3)
    1. добавен от: Анонимен 27 Август, 16:46

    Това вече е шести протест пред сградата на общината. Кмета и общинските съветницип се правят ,че нищо не се случва но се очаква протеста да се изнесе пред Министерски съвет и Президенството ,където Ивайло Симеонов преди няколко години протестираше и викаше "мафия" през работно време. гара Елин Пелин също негодуваше от работата на общината по време на гърмежите в складовете и поискаха обяснение, жителите на Гол.Раковица се готвят на протест срещу решения на кмета. Нервите не му издържат на Ивайло Симеонов в последните сесии, въпреки честите му отсъствия от тях и държа сметка на всеки изказал се, насажда страх и примиренчество...

  • Отговори (4) (19)
    2. добавен от: Анонимен 27 Август, 16:50

    Снимали се една шепа хора и айде големите бунтари срещу кметът, те не са цялото село. Кат са толкова отворени,що преди не се репчеха,ами идете на жълтите павета да повикате,тука всеки знае. Тоя кмет вие сте ги избрали,и сега ще го слушате,щото не той е давал разрешение за неща за които са направени когато не е мислел,че ще е кмет. Атакувате най удобния, дайте в правилната посока, ама страх лозе пази.

    • (15) (0)
      1. добавен от: Марияна Симеонова от Богданлия 27 Август, 21:18

      Защо си анонимен?Ние се борим за пасищата на Богданлия, които кмета иска да продаде на строителните предприемачи.И за целта се създават документи с невярно съдържание от общинската администрация.

    • (11) (0)
      2. добавен от: Анонимен 27 Август, 22:47

      Ти пък поръчков тарикат откъде си паднал ...от Луната ли. Какви пет човека,какви бабички, какви крави. Това са млади интелигентни хора борещи се срещу неправдите и искат селото да не се застроява или волтаците превземат зелените площи до селото ,къде видя бабички бе смотаняк, та заблуждаваш всички,какви две крави, борят се да защитят една от най големите ферми в общината, искаш млеко ,искаш да покажеш на децата си крава в зооградината ли ще ги водиш. Как те е накарал господаря да плюеш хората, те ще отидат и на жълтите павета,толкова са, това е малко село. От всякъде само за пари говорите ненаситници...

  • Отговори (21) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Август, 17:00

    Браво ! Глас народен, глас Божи ! Събуждане на българския народ и активни повсеместни граждански протести трябват!

  • Отговори (2) (20)
    4. добавен от: Кирил 27 Август, 17:20

    Смс какво да тези кукумицини? 5 бабички протестирали, че няма къде да си пасат двете крави. Абе да не сте смахнати?

    • (15) (0)
      1. добавен от: Марияна Симеонова от Богдаия 27 Август, 21:27

      Не сте запознат с казуса.Първо, ферма Богданлия е най-голяма в общината по брой отглеждани животни, Второ, искат да продадат 200дка общински пасища с цел застрояване , а това е почти още едно село Богданлия, което е с площ 228дка, Трето, това са терените в заливната тераса на река Габра, което ще доведе лоши последици за околната среда.

    • (9) (0)
      2. добавен от: Анонимен 27 Август, 22:55

      Ела да пасеш една крава, само един ден да видиш откъде е млякото или майка ти да стане краварка. Гледай как се спазва закона не само да лайкваш ,като се появи кака и батко. Това са важни въпроси не са усмивки, сладки приказки и обещания. Сега звънете в Балканец да ви кажат кой какво е писал и правете списък, злобата ви отне всичко човешко.

  • Отговори (12) (0)
    5. добавен от: Марина Гавазова 27 Август, 19:48

    Има ли значение дали ще се пасат карави? Жителите на селото не са били питани, правено е, така че да не могат да възразят. Също както и 6 метра високото хале- “работилницата”, получило разрешение за ползване, като допълващо застрояване, което не може да бъде по високо от 3,60см по ЗУТ. Констатирано от РДНСК. Този човек трябва да подаде оставка първо, защото лъже, второ, защото нарушава законите като длъжностно лице и трето защото си позволява да заплашва граждани и да използва служебното си положение за натиск над тях.

    • (2) (13)
      1. добавен от: Анонимен 27 Август, 21:23

      Ами госпожа Гавазова когато преди ги правеха тези неща, къде бяха тези будни граждани и защо не протестираха, или някой намазаха и като стана проблема се сетиха. Айде стига, проблема не е от вчера и да не се правим на умрели лисици. Кметът не е виновен, това е заварил,виновни са те,същите възмутени, че са го допуснали.

    • (3) (2)
      2. добавен от: Анонимен 27 Август, 23:01

      този не знае проблема ,това е поставено лице, стара хватка на управляващите или те блокират или извръщават темата и плащат сега да им докладват кой какво пише, така се изкарват пари...

    • (7) (0)
      3. добавен от: Анонимен 28 Август, 07:04

      Изобщо не ми пука кой на кого плаща и кой на кого докладва! България е европейска и ще бъде цивилизована и правова държава за нашите деца, а не ДС диктатура, мутрафония и васалитет! И най важното, че пари горе на небето не приемат, гледа, бави и ще даде на всеки според греховете!

  • Отговори (10) (0)
    6. добавен от: Анонимен 27 Август, 20:19

    Узото е ПЪТНИК

  • Отговори (10) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Август, 21:59

    Този узото е версията на нашия в Ботевград, Гавалюг паша. Нагъл, неграмотен, надменен и корумпиран.

  • Отговори (0) (8)
    8. добавен от: Анонимен 28 Август, 12:53

    Ха-ха! Кмета коли, кмета беси! Това трябва да ви е ясно! Протестирайте си колккото искате, кучетата си лаят кервана си върви! Ясно е в кого е власта и нищо не можете да направите по въпроса!!!

    • (5) (0)
      1. добавен от: Анонимен 28 Август, 15:09

      Но ще дойдат изборите пак и ще се разтичат с КАКА да убеждават хората колко са добри и работливи, да раздават усмивки и целувки...Кервана си върви но губи грешна посока и отива там където и не е помислял...

  • Отговори (4) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Август, 15:27

    След 20-30г. дано всички сте живи и здрави и дай Боже селото да е пълно с хора ,че иначе ни крави ще има,ни къщи .Мислете ,че и след вас животът трябва да продължи.Природата и без човеци си може,но човек без природа и човек без човек не може.
    Дай Боже да живне малко това селце ,че допреди протестите много хора даже не знаеха къде се намира.
    И както сте се събрали да протестирате ,така се съберете та си по направете по съседски нещичко за селото, хубави неща ,ей така да ви е китно селото . Да идват в селото ви хора на разходка,на пикник ,па да оставят по някой лев в магазинче или заведение ,та да има някакви приходи там,че и някаква работа да има за жителите там,че ако е все така както до сега един ден може да е късно и селото да последва съдбата на много обезлюдени села в България.
    За кравите и пасищата все решение ще има,важното е хора да има сега,утре и бъдеще.

    • (4) (0)
      1. добавен от: Анонимен 28 Август, 17:38

      След 20 - 30г. няма да го има и ще изчезненало напълно онова почтено, смирено, сърдечно и трудолюбиво българско поколение изградило тази държава. Като гледам какви безбожни, алчни, зли и безкруполни поколения идват ... се моля само БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !

  • Отговори (1) (2)
    10. добавен от: Анонимен 28 Август, 17:28

    Какво плачете Богданлийци, вие си избрахте Узото па сега ревете. Другия път си отваряйте очите и ушите. А сега д----те супата.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (248)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete