Четвъртък, 19 Септември 2024, 03:53

Скандал на сесията в Елин Пелин: Кметът Симеонов с остри критики към опоненти и социалните мрежи

22 Август, 19:56
(2) (1)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 4505 35


Извънредната сесия на Общинския съвет в Елин Пелин завърши със сериозно напрежение, след като кметът Ивайло Симеонов направи емоционално изказване, насочено към критиците му. В словото си Симеонов нападна както свои опоненти, така и хора, които го критикуват в социалните мрежи. Според него, социалните медии са се превърнали в платформа, където „най-отровните емоции“ излизат наяве, и се разпространяват „само лъжи“.

Кметът защити местната власт за действията й по време на инцидента със взривовете в складовете за пиротехника край с. гара Елин Пелин на 25 юли. Симеонов заяви, че цялата организация е била дело на местните институции, докато „видни държавници“ се опитвали да привлекат медийното внимание с обяснения пред камерите. Той отново критикува второто съобщение от системата BG-Alert, което призоваваше жителите на гарата да се евакуират, като подчерта, че според него това е било ненужно.

Симеонов обяви, че ще отговори на критиките в социалните мрежи, като конкретно посочи няколко души: Гинка Минчева, Мая Томова, Петър Карауанов, бившия кмет Ангел Бонев и настоящия депутат Ангел Славчев. Той ги нарече „злобни хорица“, които няма да постигнат нищо с „голия си популизъм“. Кметът отправи и директно обвинение към Славчев, че е платил 2000 лв., за да бъде хулен във Facebook по време на последната предизборна кампания. Симеонов го призова да заведе съдебно дело, ако твърдението не е вярно.

Целият скандал може да бъде видян в записа на сесията, като изказването на Ивайло Симеонов започва в 22-та минута.





Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (35)

  • Отговори (16) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Август, 20:06

    Да си пие узото!

  • Отговори (13) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Август, 20:09

    И да го мажат с кремче...

  • Отговори (17) (2)
    3. добавен от: Анонимен 22 Август, 20:44

    г-н Кмета, обеща преди 9 години, че ще управлява така, че да може да гледа хората в очите. То обещанието не е като изпълнението. По цинично изказване не съм си помислила, че мога да чуя. Само едно ще напиша " Господ не помага, но не забравя."

    • (3) (0)
      1. добавен от: Анонимен 24 Август, 08:21

      КОЙ вярва още на УЗОТО.

  • Отговори (5) (26)
    4. добавен от: Misho antonov 22 Август, 21:07

    Много добре казано. Браво на г-н Симеонов.

    • (10) (1)
      1. добавен от: Анонимен 22 Август, 22:51

      Когато си му служител Мишо и ти даде работа ти си в конфликт на интереси.

  • Отговори (18) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Август, 21:55

    Ни лук ял, ни лук мирисъл..! От ващо безхаберие и алчност УДАРИХМЕ ДЪНОТО БЕЗРОДНИЦИ !

  • Отговори (15) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Август, 22:03

    Все които не са с него са врагове, втора сесия държи назадателни слова на съветници, хора мислещи за общината и различаващи се от неговото мнение. Все пак хората имат мнение и трябва де се чуват.

  • Отговори (24) (1)
    7. добавен от: ЕлинПелинец 22 Август, 22:08

    Общинските пътица са трагични, вода няма през ден, ток през няколко часа. Общинските имоти са разграбени. Центъра на Елин Пелин се презастрои по напълно криминален начин. Парите отидоха за някакви капкови напоявания на няколко храстчета и новогодишни лампички. Няма един читав тротоар. Моста на Гара Елин Пелин е пред разпад. В нивите има складове на някакви неясни хора, ниви стават складове и пътища по странен начин. Мутри бандити тарикати

  • Отговори (16) (1)
    8. добавен от: Иван 22 Август, 22:10

    Да си пие узото в Гърция и да не се занимава с Елин Пелин. Да върне всичко откраднато!

  • Отговори (2) (11)
    9. добавен от: Митко Симеонов 22 Август, 22:10

    Много ми е чудно защо всички критикари са анонимни?!Страх ли ви е нещо?Доблестен човек не се крие,ако пише и говори истината независимо от това дали това се харесва или не на някого.Ако някой има претенции ,че е направил нещо за града и общината а ние не сме разбрали,извинявам се!

    • (3) (1)
      1. добавен от: Иван Николов 22 Август, 22:32

      Ти защо си анонимен?

    • (8) (0)
      2. добавен от: Бай Добри 22 Август, 22:36

      В България няма ДОБЛЕСТ, няма морал, няма правителство, няма истина! Ако имаше такива ценности тази държава да е 20 милиона българи и да е на три морета! А не като сега разграден и ограбен двор!

    • (8) (1)
      3. добавен от: Анонимен 22 Август, 22:43

      А ми видеото е показателно защо критиците му са анонимни. Защото той е злобен човек, коите се възползва от властта, която има за да ги наказва, напада и омаскарява. Ако не беше така, то щеше вече да е спечелил дела за клевета лично той, но не ги завежда, защот някои от критиците му работят с факти и документи.

    • (10) (1)
      4. добавен от: Анонимен 22 Август, 22:48

      Често коментираш скрет профил. Не знаеш какво защитаваш. От наложеният страх в последните десет години ги и страх хората ,нямаш ли очи да видиш на сесията как се изказва. ОПОНЕНТИТЕ ТРЯБВА ДА УВАЖАВА, ТЕ СА КОРЕКТИВА.

  • Отговори (18) (0)
    10. добавен от: Иван Пенчев 22 Август, 22:34

    Хората не се крият, те споделят това че са анонимни не значи че не са хора, а този кмет говори, като някоя мутра от онези времена и има агресивно поведение, когато се говорят истини, което лично на мен ми звучи заплашително жалко за Елин Пелин че има такъв кмет. Щял да "линчува" критиците в фейсбук това не е кмет и трябва незабавно да си подаде оставката защото един ден хората може да го линчуват на живо.

    • (16) (0)
      1. добавен от: Анонимен 22 Август, 22:43

      Така е навсякъде! Като хванат властта се самозабравят и гледат само личния си интерес... Кофти черта в манталитета на българина!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (12)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (248)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (74)
70% Complete
Всички са маскари. (112)
70% Complete