Сряда, 19 Юни 2024, 17:46

Богомил Бранков отправи поздравление по случай 24 май

24 Май, 16:51
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 792 1


В чест на един от най-светлите български празници – 24 май, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност, председателят на ОС Елин Пелин Богомил Бранков отправи своето поздравление към всички българи.

В своето обръщение Бранков подчерта важността на знанието и просветата като основни ценности, обединяващи нацията ни. Той напомни за великото дело на светите братя Кирил и Методий, създателите на писмеността, която е в основата на нашата култура и идентичност.

„Днес е денят, в който всички ние се обединяваме около ценностите на знанието, просветата и културното ни наследство. Този ден ни напомня за великото дело на светите братя Кирил и Методий, които създадоха писмеността, която е основата на нашата култура и идентичност. Тяхното дело е символ на духовната сила и интелектуалната мощ на нашия народ,“ каза Бранков.

Той поздрави всички учители, ученици, просветители и културни дейци, които всеки ден работят неуморно за разпространението на знанието и запазването на нашето културно наследство. Бранков изрази своята благодарност за техния труд и посвещение, които са в основата на бъдещето на страната.

„Нека този празник ни вдъхнови да продължаваме да ценим и развиваме нашата култура, да се стремим към знание и просвета, и да предаваме тези ценности на следващите поколения. С пожелания за здраве, успехи и вдъхновение!“ завърши обръщението си Бранков.

С този поздрав Богомил Бранков подчерта важността на българската азбука и култура и отправи своите най-добри пожелания към всички българи по случай 24 май.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (6)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (20)
70% Complete
Не (56)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (5)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (16)
70% Complete
Всички са маскари. (31)
70% Complete