Петък, 3 Май 2024, 02:45

Ботевград чества националния празник

3 Март 2014, 11:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2657 2


С тържествено чстване, ботевградската общественост отбеляза днес 3-ти март - Националният празник на Република България. Церемонията започна в 10.30ч на пл. "Освобождение" с издигане на националния флаг от кмета на общината Георги Георгиев, знамето на ЕС от Цветан Николов (Общински съюз на ветераните във войните) и на герба на Ботевград от Йорданка Лалчева (председател на Общински съвет Ботевград). Кметът Георгиев положи внец пред паметника на Свободата на пл. "Саранск".

След това гражданското шествие се отправи към храм ”Свето Вознесение Господне”, за да отдаде почит пред подвига на руските воини с полагане венци и цветя пред паметниците им. Заупокойна панахида в памет на загиналите български и руски воини за освобождението на България отслужи отец Николай.
Тържествено слово за смелите воини и свободата, която са извоювали в името на българския народ в Орханийско, представи Даниела Николова - историк и директор на ОУ"Св.Св. Кирил И Методий" Ботевград.

„В историята на всеки народ има събития, които променят за векове напред неговата съдба. За нас денят трети март е денят, в който се сбъднаха мечтите на всички българи и думите на Апостола „Какво му трябва на човек, освен да види Отечеството си свободно”. С тези думи Даниела Николова подчерта значимостта на днешния ден.

Венци и цветя поднесоха Георги Георгиев кмет на община Ботевград, депутатите Даниел Георгиев, политически партии, културни институции в града, учебни завдения, както и граждани в общината.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete