Сряда, 15 Май 2024, 14:47

Бразилия вкара 6 на Ирак, Кака се завърна с гол и асистенция

12 Октомври 2012, 10:19
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1223 0


Националният отбор на Бразилия постигна разгромна победа с 6:0 над Ирак в контролна среща, която се игра в Малмьо, Швеция. Кариоките демонстрираха изключително атрактивен футбол и не дадоха шанс на своя противник да им се противопостави.
 
В състава на "Селесао" се завърна Кака, който се представи на доста добро ниво и се отчете с гол и асистенция за успеха на родината си.
 
Новото попълнение на Челси Оскар отбеляза два гола за успеха на своите, а останалите попадения бяха дело на Хълк, Неймар и Лукас Моура.
 
Като цяло бразилците доминираха още от самото начало на срещата и натиснаха здраво иракчаните от първата минута на двубоя.
 
През първите 20 минути обаче тимът от Азия успяваше някак си да обезврежда опасните атаки на "златистите".
 
В 22-ата минута все пак първото попадение падна. Оскар бе изведен от Неймар зад защитата по много хубав начин и халфът прати топката във вратата на Ирак.
 
След първото попадение на Бразилия й стана доста по-лесно да довърши своя противник и да му вкара още няколко гола.
 
В 27-та минута бразилците създадоха прекрасна атака при която Кака се доближи до аутлинията и намери с чудесно подаване непокрития Оскар, който вкара второто си попадение в мача и направи резултата 2:0.
 
До края на първото полувреме бразилците направиха няколко много сериозни пропуска, но до гол така и не се стигна и в крайна сметка на почивката двата тима излязоха при преднина от 2:0 за Бразилия.
 
Второто полувреме обаче бе доста по-резултатно за "Селесао" и южноамериканците буквално разнищиха своя съперник.
 
В 48-та минуа Кака откри сметката си и направи преднината на Бразилия класическа. Той напредна почти от центъра на терена и нахлу в наказателното поле, след което с много хубав удар от малък ъгъл реализира. 
 
В 56-ата минута и новото попълнение на Зенит Хълк вкара гол. Той стреля от пеналта, а топката рикошира и влезе във вратата на Ирак.
 
Надмощието на Бразилия продължи и в 75-ата минута "Селесао" вкара и пети гол, този път дело на Неймар. Той бе намерен пред наказателното поле, след което се справи с намиращия се до него иракски бранител и с хубав удар в далечния ъгъл вкара.
 
Крайното 6:0 бе оформено от Лукас Моура само пет минути по-късно. Халфът стреля силно от 25 метра и реализира.


Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete