Сряда, 1 Май 2024, 17:46

Част от националите се събраха в Правец

11 Ноември 2012, 22:08
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1880 0


Националният отбор на България по футбол се събра днес на лагер, преди приятелския мач срещу Украйна в сряда. Контролата е от 18 часа на Националния стадион "Васил Левски", като ще бъде предавана пряко по БНТ.
 
На първата тренировка, която се проведе в Правец, тренираха 14 от общо 22-мата, повикани от селекционера Любослав Пенев, предаде БНТ. Първи пристигнаха футболисти, играещи в родния шампионат. 8 от тях тренираха отделно, като проведоха възстановително занимание, защото вчера са взели участие в срещите на своите клубове в „А” група.
 
Последни към отбора ще се присъединят вратарят на Твенте Николай Михайлов и полузащитникът на ПСВ Айндховен Станислав Манолев, които днес играят мачове с клубните си отбори в първенството на Холандия.
 
Очаква се Иван Цветков да дебютира за националния тим срещу Украйна. Футболистът на Ботев Пловдив е с холандско гражданство, но процедурата по изваждането на български документи на Цветков вероятно ще приключи до сряда. В състава на България за приятелския двубой се завръща и натурализираният бразилец Маркиньос.
 
Въпреки че мачът с Украйна е приятелски, националите са убедени, че трябва да спечелим и да се представят на ниво.
 
Иван Цветков заяви: Винаги се чувствам спокоен. Разликата по точки е огромна. 7 точки не са малко, но се надявам края на първенството да го направим интересно. Имам само холандски паспорт. От 10 години съм с холандски паспорт. Ще видим – би трябвало, да (до сряда да вземе български – бел.ред.). Винаги съм се чувствал българин. Аз съм по-изненадан от Маркиньос (от повиквателната – бел.ред.). Очакванията ни са да играем добре и да бием. Мисля, че България прави възход в последните мачове и ако продължава така, ще играем още по-добре, и се надявам да побеждаваме, независимо кой отбор – Украйна или Италия. Познавам Любослав Пенев от 1 час, така че не мисля, че трябва да коментирам. Като играеш за страната си, трябва да даваш 100% от себе си, независимо срещу кой. Мисля, че с оглед на играта, точките са малко. Особено в мача срещу Дания. Чуждестранните рефери правят грешки, дано за в бъдеще не е така. Да сме живи и здрави (за класиране), дано се случи. Повечето ги познавам. Дано идва повече публика. Трябва да бием Украйна, няма значение с какъв резултат.”
 
Маркиньос пък каза: „Чувствам се добре, върнах се в националния отбор, радвам се, че съм тук. Чувствам се много добре. Беше изненада да ме повика отново, но това беше хубава изненада. Един от най-добрите треньори. Работил съм с него и за мен той е много добър. При мен свърши шампионата, но независимо, че съм изморен, трябва да играя, защото играя за националния отбор. Дано да продължим така. Пролетта имаме още мачове, ще видим за Бразилия. И преди бях в националния отбор. Сега двама-трима са новите.”   


Източник: novsport.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (203)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (58)
70% Complete