Вторник, 30 Април 2024, 01:23

Честито: безплатна здравна профилактика за всеки българин

1 Април, 08:17
(2) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 17996 6


Служебният кабинет с грижа за всеки българин: новият министерски съвет ще гласува пакет за безплатна здравна профилактика за всички българи.

Както е известно и отдавнашна практика в развитите страни, на профилактичните здравни дейности и превенция от заболявания се отдава голямо значение. Паричните средства за профилактични дейности често надхвърлят средствата за лечение, като целта е колкото се може по-рядко да се ползват услугите на здравните заведения.
Ползвайки това ноу-хау, известно от хиляди години, нашенският пореден служебен кабинет подготвя пакет от мерки с основна грижа здравето на хората. Пакетът включва възможно повече часове за събиране на витамин Д (излагане на слънце, а не да се излагаме където не трябва), дейности, свързани с опознаване на биоразнообразието - разходки сред природата, по възможност в райони без сахарски пясък във въздуха, осъществяване на информационно-опознавателна кампания за запознаване с различни видове билки и възможността за тяхното бране, лайф-коуч техники "Движението е живот" от наследник на Шотландския боец, който няколкостотин години оцелява само чрез фотосинтеза и ползване на спа процедури във Вършец.
Към актуалния момент са предвидени групови дейности по бране на коприва, както и провеждане на обучение за гъби-двойници, а също така и семинар на тема "Как да разпознаваме дивия чесън". Една от главните цели е стимулиране на екипната работа, с цел заздравяване на селската задруга (във връзка с дейностите в миналото от сорта на "като се строи къща се събира цялата махала"), а именно съвместно косене на дворове, като се предвиждат данъчни облекчения за всеки, взел тримера си или косачката и помогнал на съсед да окоси ливадката си, която с голямо старание е насадил и поливал, а сега не може да смогне да я поддържа. Основно изискване към бенефициентите е да използват уреди, работещи на електричество, генерирано от динамо, задвижвано от полска мишка, а не бензинови косачки, силно замърсяващи природата. Също така, съгласно всички евродирективи, на всички уреди за косене трябва да се поставят заглушители, за да не бъдат стресирани щурците, което би довело до разстройване на техните нощни сонати, разваляне на романтичните семейни вечери, което е предпоставка за развод.
Основен приоритет в програмата е генерирането на допамин - витамин на щастието - бъдете щастливи, забавлявайте се и не пречете на другите да правят това.
Честит първи април!


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Април, 10:49

    А "нотариуса" и еврото

  • Отговори (7) (0)
    2. добавен от: БОБИ 1 Април, 10:59

    Искрено се забавлявах,честит първи април и на вас :D

  • Отговори (5) (1)
    3. добавен от: Анонимен 1 Април, 11:15

    Забавлявам се с таз ежедневна безплатна консултация за разширяване на мускулите около врата,лицево челюстните мускули и сухожилия и бръчките около очите

  • Отговори (1) (1)
    4. добавен от: Хаус 1 Април, 17:14

    Айдееее по 5 лева за изследвания на всеки...

  • Отговори (6) (2)
    5. добавен от: Анонимен 1 Април, 20:31

    То и сега си ги има безплатните профилактични прегледи,но всичко зависи от това кой ти е личен лекар!!!!! Да вземем например тези от Своге....някои се обаждат по телефона на пациентите си за да отидат,другите си мълчат и все си нямат направления.....

  • Отговори (2) (1)
    6. добавен от: Alèx 2 Април, 10:02

    В Англия на две години получав аш на адреса си плик с тест/сек рет/ за рак! Абсолютно безплат ен е обратно по пощата! Иначе медицината им е с години назад от нашата!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete