Събота, 26 Октомври 2024, 02:47

Четирима кандидати се борят за кметския пост в село Ковачевци

20 Октомври, 08:31
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 389 0


Днес жителите на самоковското село Ковачевци избират нов кмет, след като Общинската избирателна комисия (ОИК) – Самоков прекрати предсрочно мандата на досегашния кмет Никола Хайверов. Според информация от ОИК, правото си на глас могат да упражнят общо 372 жители на селото, които ще гласуват с хартиена бюлетина.

За кметския пост се борят четирима кандидати. Сред тях е и досегашният кмет Никола Хайверов, който се състезава отново за мястото като представител на партия ГЕРБ. Останалите кандидати са Борислав Джорджилов от „Възраждане“, Илона Догазанова от „БСП за България“ и Михаил Милчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Частичните избори бяха насрочени, след като ОИК – Самоков прекрати пълномощията на Никола Хайверов заради конфликта му на интереси, свързан с управлението на собствена фирма – ЕТ „Спейс – Никола Хайверов“. Въпреки че решението на ОИК беше обжалвано пред Административен съд – София област, Върховният административен съд потвърди прекратяването на мандата на Хайверов. Така се стигна до организирането на днешните частични местни избори, насрочени с указ на президента на България.

Изборният ден в Ковачевци ще определи кой ще поеме управлението на селото в следващия период.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete