Сряда, 24 Април 2024, 11:42

ЧЕЗ Разпределение получи награда за отговорен бизнес

5 Март 2019, 06:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1247


Отличието за „Инвеститор в околната среда“ бе връчено на официална церемония, организирана от Българския форум на бизнес лидерите

ЧЕЗ Разпределение България получи трета награда в категорията „Инвеститор в околната среда“, част от престижните Награди за отговорен бизнес 2018г., организирани от Българския форум на бизнес лидерите. Дружеството беше отличено за мащабния си проект за опазване на застрашени видове птици.

В рамките на проекта, на база на резултати от проведените теренни проучвания, ЧЕЗ Разпределение планира да инсталира 4000 предпазни и 3600 маркиращи съоръжения на рискови стълбове и монтира 900 платформи за повдигане на щъркелови гнезда. Ще бъдат разработени, произведени и тествани и стандарти за безопасни за птиците електропроводи. Проектът се изпълнява в 19 защитени зони, част от мрежата на Натура 2000, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и чрез съфинансиране от Европейската комисия.

„ЧЕЗ Разпределение е социално отговорна компания и с дългогодишни традиции в съхранението на биологичното разнообразие. Този проект беше едно естествено продължение на нашите усилия, вече дава първите си резултати и независимата оценка е важна за нас. Проектът има значително влияние не само за живота на птиците, но и за опазване на околната среда, защото минимизира рисковете от пожари в резултат на досега им с електроразпределителната мрежа“, каза Мария Георгиева, ръководител на проекта в ЧЕЗ Разпределение България.

За приза „Инвеститор в околната среда“ тази година се състезаваха 18 проекта на 15 от най-големите и социално отговорни компании в България. Финалистите получиха своите награди от министъра на околната среда и водите – Нено Димов.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete