Понеделник, 29 Април 2024, 23:09

Чудотворната икона на „Света Богородица Всецарица” ще бъде изложена в храма в село Несла

27 Август 2019, 19:01
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1564 0


Чудотворната икона на „Света Богородица Всецарица”, ще бъде изложена в храм „Св. Св. Ап. Петър и Павел” в село Несла – община Драгоман. Светинята ще е в храма на 7-ми и 8-ми септември /събота и неделя/. Иконата е осветена в манастира Ватопед в Атон, където се съхранява оригиналният чудотворен образ. Както и първообразът, копието също добива чудотворна мощ, към всички, притичващи се към нея с вяра.

От църковното настоятелство канят всички вярващи да съучастват молитвено и да се поклонят на Чудотворната икона през двата дни.

Чудотворната икона на „Света Богородица Всецарица” е покровителка на всички страдащи от онкологични заболявания и всички болести.

Тази чудотворна икона датира от ХVII век и се намира на левия проскинитарий до североизточната колона на съборния храм в манастира “Ватопед”. Съгласно разкази на старци от манастира един съвременен пример за това, че иконата е особено благодатна, е следното събитие: Един младеж влязъл в храма и отивал да се поклони на иконата, но от нея със силен шум излязла несътворена светлина под формата на слънчев диск, който ударил младежа в гърдите и го хвърлил на земята. Щом се съвзел, младежът изповядал със сълзи, че е живял далеч от Бога и е бил отдаден на занимания с магия. Така чудотворната намеса на Пресвета Богородица помогнала на младежа да придобие духовен живот, като последва тайнствения живот на Църквата.

Иконата има също и способността, и специалната благодат от Бога да лекува страшните злокачествени заболявания. Известни са нелечими случаи на злокачествени заболявания, които са излекувани в наши дни след прочитане на Молебен канон на Пресвета Богородица пред Нейната икона “Всецарица”.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete