Сряда, 1 Май 2024, 18:06

Д-р Иван Багелейски е временно изпълняващ длъжността "управител" на МБАЛ Ботевград

28 Октомври 2016, 12:48
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6467 61


По инициатива на персонала на МБАЛ „Ботевград“ ЕООД днес в Рапортна зала на болницата се проведе среща между кмета на общината Иван Гавалюгов и лекари. Поводът за срещата бе възникнало притеснение от страна на д-р Иван Багелейски относно поемане управлението на здравното заведение и неговото състояние.

С решение на Общински съвет- Ботевград от 13.10.2016г. д-р Филев бе освободен от поста „управител“ на МБАЛ. Кметът Иван Гавалюгов поясни, че неговият договор е прекратен, но въпреки това д-р Филев все още е вписан в Търговския регистър и не е освободен от отговорността да представлява болницата пред трети лица.

С пълномощно от д-р Филип Филев, д-р Иван Багелейски получава правомощията да застане начело на здравното заведение.
Кметът Иван Гавалюгов е направил справка с няколко адвоката, за да получи становища по случая от правна гледна точка. Становището, което кметът цитира, бе на адв. Евгения Евлогиева от Софийска адвокатска колегия и гласи следното:

„Пълномощното е валидно и законосъборазно. Изготвено е от д-р Филип Филев като управител на МБАЛ „Ботевград“ ЕООД в кръга на неговите пълномощия. Упълномощеният лекар е с правомощия, които са във функционалните задължения на упълномощителя. С настоящото ви предоставям справка от Търговския регистър за актуалното състояние на МБАЛ „Ботевград“ от 28.10.2016, от която е видно, че пълномощното е валидно до момента на промяна на управителя, вписан в Търговския регистър, т.е. промяна на регистрацията и оттеглянето му“.

Адв. Стоян Стоянов, в качеството си на бивш юрист на общинската болница, попита градоначалника как д-р Багелейски ще бъде задължен да изпълнява функцията "управител" само по силата на това пълномощно. „Д-р Багелейски носи пълна административна отговорност в случай, че допусне грешка. Общински съвет – Ботевград трябва спешно да избере управител“.  В отговор кметът Гавалюгов заяви, че в момента това е единственият легитимен начин за управление на МБАЛ „Ботевград“.

Градоначалникът заяви, че община Ботевград застава зад действията и начина на ръководене на болницата от страна на д-р Иван Багелейски.

В залата постъпиха много положителни изказвания от лекари за д-р Филев и за ползите от неговото управление. Заради настоящето нестабилно състояние на болницата медиците изразиха притесненията си относно получаването на трудовите им възнаграждения. Счетоводителят на МБАЛ „Ботевград“ Григорий Гешев съобщи, че заплатите се превеждат от 25 до 30-то число и през последните два месеца са преведени в срок. Както Григорий Гешев, така и кметът Гавалюгов увериха, че забавяне на месечните възнаграждения няма да има.

Медиците се обединиха около изказването на д-р Лазар Наков, който заяви, че здравеопазването на една страна е елемент на националната сигурност.
За финал кметът Иван Гавалюгов призова лекарите да не мислят песимистично, да продължават да работят всеотдайно за своите пациенти.


Източник: balkanec.bg

Коментари (61)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 13:18

    Къде са новата група в общинския съвет Гого и Тинчо, да успокоят хората или те сега агитират за Цецка Цачева и неги интересува нищо друго, ама долу в общинския силзи ронят!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 13:38

    Пияницата затова плаче за Филев , но далаверата с аптеката му е в кърпа вързана ,

  • Отговори (0) (1)
    4. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 14:01

    Всички знае за далаверите на Багелейски и Филев, айде малко да паднете земята всички в тая болница. Да не ви спре кранчето скоро време май?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 14:04

    е може ли тоя пияница

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 14:21

    Те кметските адвокати ги знаем.....да не стане кмета пак за смях....

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 14:48

    Да ползваш адвокати за да махнеш насила човек от длъжност няма нищо общо с реваншизъм.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 15:09

    Тинчев
    , Георгиев и компания водят битка за дискредитиране на общинското ръководство и за създаване на изкуствени проблеми в болницата. Гошко, внимавай, защото и да не те стигне прокурорското правосъдие, няма как да избегнеш Божието. Главоломното количество на трупове от най-близкото ти обкръжение расте, а ти не разбираш сигналите. Спри се, до като е време!

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 15:22

    Е па нема ли местни адвокати,та ще плащаме на софийски.Ако кмета не вярна на тези които е назначил на ясла,а те са един билюк,нека ги уволни.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 15:24

    о , пак лизача на Филев

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (203)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (58)
70% Complete