Събота, 18 Май 2024, 07:38

Дългогодишният учител и общественик Кина Василева навърши 80 години

22 Май 2014, 13:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1928 3


Кина Василева, дългогодишният учител с дух и самочувствие, който помни, уважава и се гордее с многобройните си ученици, отбеляза своя 80-годишен юбилей.
Госпожа Кина Василева има 38 години стаж като начален учител. Започва да упражнява своята професия в с. Чурек – 2 г., след това в Нови хан – 4 г., Трудовец – 15г. и ОУ „Никола Вапцаров“, Ботевград – 17 г.  Професионалният си път г-жа Василева изминава с всеотдайност и отговорност към работата си. Тя споделя, че винаги е водена от желанието учениците й да са стриктни в уроците и добри в поведението си като граждани – да уважават възрастните, родителите, да са трудолюбиви, да са патриоти. За себе си Кина Василева казва, че е била взискателен учител: „Отличен ученик, а аз исках още и още, защото не исках тези способни деца да се оповават на минали успехи“. Нейният професионализъм е оценен. Като базов учител изнася многобройни уроци, чрез които споделя  своя опит.  Активен участник е в националните педагогически четения.  За цялостната си педагогическа работа е награждавана от министерството на просветата, а от ръководството на ОУ „Н. Вапцаров“ и община Ботевград с почетна грамота и медал.
Кина Василева е активен общественик. Била е  общински съветник и секретар на комисията по просветата.  Като активен читалищен деятел се изявява с театралната си дейност.
На тържествената юбилейна вечер г-жа Василева получи многобройни поздравления от приятели, роднини,нейни ученици и бившият директор на ОУ „Н. Вапцаров“ – Д. Манолов. В поздравителните адреси се казва:   Народно читалище „Н. Ракитин“: „ ... Благодаря Ви, че със сърце и душа винаги сте били от най-преданите читалищни дейци ...“ Пенсионерски клуб „Весел живот“:  „ ...Прекланяме се пред Вашия огромен, безкористен труд, мъдростта и големия организаторски талант, който проявявате като член на УС на пенсионерслия клуб ..."
 


Източник: trudovec.com

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Марин 22 Май, 13:21

    Да е жива и здрава !!Прекрасен човек и учител! Благодаря и ,че ме е учила и научила!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Май, 15:19

    Да е жива и здрава :!:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: анонимен 8 Юни, 15:55

    :wink:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete