Неделя, 5 Май 2024, 02:37

Дамян Маринов: "Приоритет за мен винаги са били пътната безопасност и контролът за качественото изпълнение на ремонтите"

18 Октомври 2023, 15:09
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1836 12


Кандидатите на ПП ГЕРБ проведоха срещи с граждани в още два пенсионерски клуба – в село Литаково и в ПК „Светлина” – Ботевград.
На срещата в село Литаково присъстваха кандидатът за кмет на община Ботевград Дамян Маринов, кандидатът за кмет на Литаково Найден Найденов и кандидати за общинкси съветници.

По време на срещата бяха представени кандидатите и бе разгледана програма с визия за развитие на село Литаково следващите четири години.

Сред основните приоритети, заложени в програмата са:
- Работеща пречиствателната станция за питейна вода ;
- Подменен довеждащ водопровод до пречиствателната станция;
- Чисти корита на реките „Боговина“ и „Писана“;
- Електроснабдителна система с по-висока мощност;
- Нови ограждения на гробищния парк;
- Нови детски площадки;
- Мемориалът „Братска могила” да се превърне в парк за отдих;
- Бърза реакция при постъпили сигнали за нередности, тъй като в кметството имат достъп до системата за видеонаблюдение;
- По-голяма сигурност и спокойствие в селото вследствие на надградената система за видеонаблюдение и по-голямо присъствие на служители на „Контрол по сигурността и обществения ред” в селото.

Присъстващите поставиха някои важни въпроси пред кандидатите. Сред най-наболелите проблеми, за чието разрешаване жителите настояват, е нуждата от ремонт на оградата на Гробищния парк и неговото почистване и поддържане. Хората разказаха за набези на безстопанствени животни, които безпрепятствено влизат в парка и рушат, поради липсата на ограда.

Жителите на Литаково споделиха желанието си, да бъде засилено присъствието от страна на „Контрол по сигурността и обществения ред”, както и поставяне на допълнителни камери за видеонаблюдение. Двата проблема са сред заложените в програмата.

По време на срещата-разговор Дамян Маринов припомни, че благодарение на сигнал от кандидатът за кмет на селото Найден Найденов са били предприети действия за решаването на един от основните проблеми на литаковци – този с пътя Ботевград – Литаково, който беше в ремонт. По инициатива на Дамян Маринов многократно бяха извършени проверки от експерти от Европейския център за транспортни политики /ЕЦТП/, които констатираха множество нередности и на по-късен етап съдействаха за отстраняването им. Като резултат от сигналите от страна на Маринов и ЕЦТП и множество им разговори с АПИ бе положена пътна маркировка на пътя, поставени бяха знаци, обезопасени бяха мостовите съоръжения и бяха премахнати множество сухи и стари дървета.

"Приоритет за мен винаги са били пътната безопасност и контролът за качественото изпълнение на ремонтите. Ще продължаваме да работим в тази посока", каза Дамян Маринов за финал на срещата.

Кандидатите на ПП ГЕРБ проведоха среща с граждани и в ПК „Светлина” – Ботевград.
Там също бе представена програмата за управление и визия за община Ботевград за предстоящия мандат:

- Ремонт на централната градска част-  "ГЕРБ като екип ще съдействаме за осигуряване на финансиране на цялостния проект";

 - Подобряване на пътната безопасност в общината.  Нито един човек не трябва да губи здравето или живота си заради опасни пътища. Ще работим за:

- Подобряване на пътната маркировка;

- Подобряване и допълване на градското видеонаблюдение;

- Решаване на проблема с паркирането.

- Подобряване качеството на водоснабдяване. Подмяна на водопроводи ще продължи с бързи темпове. Приоритет е обновяване  и модернизация на   пречиствателна станция „Чеканица“;

 - Решаване на проблема с отводняването в Ботевград при силни валежи. Климатичните промени правят проблема все по-значим и решаването му не търпи отлагане;

 - Налагане на контрол на качеството на работа върху всички органи на местното самоуправление;

 - Изграждане на писта за мотокрос в местност „Темуша“.  Пистата, достатъчно отдалечена от града, ще намали  карането на мотори в градска среда и шофирането с нерегламентирани МПС-та;

 - Изграждане на детска площадка в Зелин. Вилната зона се превръща предпочитано място за млади семейства, които искат да отглеждат децата си в къщи с дворове, в чиста и спокойна среда; 

 - Изграждане на екопътеки в община Ботевград, с цел развитие на туризма;

 - Създаване на стабилна връзка „образование - бизнес“. Ботевград е на едно от челните места в страната по привличане на чужди инвестиции и модерни предприятия. Предвиждаме създаване на мрежи за сътрудничество между бизнеса и училищата, в които общината да бъде медиатор. Разработване на програми за стажове, споделяне на информация, съдействие за въвеждане на дуално образование в местните професионални гимназии;

 - Иницииране на диалог между общината и наши и чужди университети за откриване на филиал в Ботевград.

Гражданите на свой ред зададоха въпросите си към кандидата за кмет на общината Дамян Маринов.
Жителите на Ботевград, които присъстваха на срещата споделиха, че искат един по-чист и приветлив Ботевград, като това да се постигне с подобряване услугите, извършвани от ОП „БКС” и контролиране качеството на ремонтите.
Дамян Маринов отбеляза, че БКС е хубаво и полезно предприятие, но има нужда от подобряване контрола и качеството.

Друг важен въпрос, който бе поставен от гражданите е изграждане на крематориум. Дамян Маринов обясни, че темата е обсъждана на комисии в общински съвет, но за момента не са предприети стъпки. Той обеща, че темата ще бъде доразвита и ще потърси повече информация за стъпките, които трябва да се предприемат за предоставянето на този вид услуга.

Повдигнат бе и въпросът за нуждата от ремонт на Централната градска част. Дамян Маринов отбеляза, че ремонт е заложен в програмата на всеки кандидат, но за по-големите инфраструктурни обекти е хубаво да се търси съдействие и от централната власт, както и по европейски проекти. Той добави, че практиката в други общини показва по-добри резултати при кметове на населени места, издигнати от управляваща партия.

ГЕРБ се явява с номер 7 на Местните избори 2023 година.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (14) (5)
    1. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 17:52

    ГЕРБ първо съсипа пътя, мота го една година и пак те го били оправили. А ние да блеем в агнешки възторг! Марш!

    • (11) (10)
      1. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 18:38

      Тъпчоо. Пътя беше започнат при ГЕРБ! Дойдеха служебните правителства и всички строежи на пътища спряха, ако не помниш! Добре, че беше Дамян да снима по телевизиите за проблема, та да го довършат!

    • (1) (6)
      2. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 19:05

      Тъпчо е на майка ти сина!

    • (5) (0)
      3. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 20:40

      Прост прост колко да си прост не знае чул нещо и да го каже

    • (0) (0)
      4. добавен от: Михаил Георгиев 19 Октомври, 14:24

      Ти си редко вдлъбнат типаж.

  • Отговори (11) (4)
    2. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 18:32

    Дамяне, като държиш за качество, какво отношение взе по направата на главната улица във Врачеш? Само думи, думи без дела!

    • (4) (7)
      1. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 21:54

      Какво отношение да вземе, след като улицата не е завършена още!?! След като се завърши, тогава може да има отношение за нещо.!! Тъпак!

  • Отговори (11) (3)
    3. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 20:33

    Дамян пускай си гюбеците и не се медал където не ти е работата

    • (3) (7)
      1. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 20:41

      Защо пък да не опита момчето имаше един дето пускаше някога на децата компютрите да играят ама ти явно не знаеш за това

  • Отговори (13) (6)
    4. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 22:24

    ДАМЯНЧО ТИ СИ ЕДИН МНОГО ХИТЪР ПЛЪХ И НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕШ КМЕТ ИЛИ ДЕПУТАТ ОТ ГОДИНИ СЕ БУТАШ ДА СЕ ДОКОПАШ ДО НЯКОЕ ПОСТЧЕ НО ТАКИВА КАТО ТЕБ ПРОЗИРАТ ТИ СИ ФАЛШИВ

  • Отговори (3) (0)
    5. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 20:48

    И като ти е приоритет, какво направи през тези години, едно голямо нищо.

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 08:58

    На ГЕРБ сетете вътре в устата

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete