Сряда, 1 Май 2024, 20:06

Дарил Уоткинс е топ играчът на шестия кръг в Булсатком НБЛ

26 Ноември 2012, 16:37
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1795 0


Центърът на Лукойл Академик постигна най-висок коефицент за кръга

Центърът на Лукойл Академик Дарил Уоткинс е най-полезният играч за шестия кръг в Булсатком НБЛ. Американецът постигна най-висок коефицент от всички играчи и това му отрежда първото място. При разгромната победа на неговия отбор над Черноморец Уоткинс записа коефицент от 32 пункта. Той дойде след 21 точки, 8 борби, 5 откраднати топки и по 3 асистенции и "чадъра".

Второто място се дели от двама състезатели. Това са съотборникът на Уоткинс - Павел Маринов, и центърът на Балкан Атила дос Сантош. При победните мачове на своите отбори те постигнаха коефицент от 28 пункта. Маринов приключи с 21 точки и по 3 борби, асистенции и откраднати топки, като от 11 опита за стрелба изпусна само 2. Сантош пък игра силна за ботевградчани при победата като гости над Берое и завърши срещата с 19 точки, 9 борби и по 2 асистенции, откраднати топки и "чадъра".

Димитър Маринчешки от Спартак Плевен е на четвърта позиция с коефицент 26. При загубата на неговия отбор от Ямбол той се представи на ниво и записа 22 точки, 11 борби и 2 откраднати топки.

Топ 5 се затваря от Христо Захариев от Рилски спортист. Той бе най-добър за самоковци за победата над Черно море Порт Варна и се отчете с коефицент от 24 пункта. Той дойде след 24 точки, 4 асистенции и 2 борби.

Най-добрата резерва в този кръг е Девин Грийн от Лукойл Академик. Американецът започна на пейката срещу Черноморец и записа общо 20 минути. За това време той постигна коефицент 23 след 16 точки, 4 борби и 4 асистенции и само един пропуск от осем опита за 2 точки.

Христо Захариев и Уил Уокър (Берое) са най-добрите реализатори за този кръг. Те имат по 24 точки в него и са следвани от Джеймс Тайлър (Черноморец) с 23.

Атанас Радев от Берое е най-добрият борец в подкошието. Крилото овладя 13 отскочили от коша топки, а след него с 12 се нарежда Бракстън Дюпри от Рилски спортист.

Двама са най-добрите подавачи в този кръг с по 10 асистенции в своите мачове. Това са Уил Уокър и Асен Великов (Черно море Порт Варна), а след тях е Венцислав Петков (Левски) с 8.

Цели четирима състезатали делят първото място за най-много откраднати топки. Това са Дарил Уоткинс, Николай Стоянов (Черно море Порт Варна), Бранко Миркович (Рилски спортист) и Димитър Димитров (Левски), които имат по 5.

Трима пък са на първо място с по 3 "чадъра" в мачовете на своите отбори. Това са съотборниците от Лукойл Академик Дарил Уоткинс и Веселин Веселинов, както и Майкъл Харт от Берое.

Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (203)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete