Петък, 26 Април 2024, 20:39

Десетима от Костинброд се справиха у дома срещу Оборище

4 Март 2023, 18:17
(0) (0)
Костинброд - Спорт
Прочетена: 439 0


Костинброд надви с 2:1 Оборище (Панагюрище) в мач от 21-ия кръг на Група “Б” на Югозападната Трета лига. Двата тима изиграха изключително динамично първо полувреме, когато паднаха и трите гола, но темпото през втората част поспадна. Първо в 4-ата минута Борислав Будинов вкара за 1:0, но само 10 минути по-късно Никола Лалев изравни от дузпа (14’). В средата на полувремето домакините останаха с 10 души, след като Петьо Иванов получи червен картон заради нарушението си срещу Петко Петков (30’). Това обаче не попречи на Костинброд да вкара втори гол, който се оказа решаващ и бе дело отново на Будинов (41’).

Още в самото начало на срещата домакините успяха да стигнат до гола. След хубаво центриране отдясно Борислав Будинов бе забравен в наказателното поле на Оборище и успя с глава да прониже вратата на гостите - 1:0.

В 14-ата минута Кременлиев бе спънат в наказателното поле, което накара главния съдия Благой Манов да посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Никола Лалев, който не сбърка и направи резултата равен - 1:1.

Последваха скучни минути, в които домакините атакуваха на няколко пъти, но безуспешно. В 24-ата минута Добчев опита шут от дистанция, но крайно неточно.

В 30-ата минута Петко Петков се откъсна сам срещу вратаря на Костинброд, но бе спънат в гръб от Петьо Иванов. Това не остана незабелязано от главния съдия, който веднага показа червен картон на футболиста на домакините. Целият щаб на Констинброд обаче имаше претенции, че Петков е бил в засада по време на подаването, а тя не е била отчетена. Един от футболистите, който бе на резервната скамейка за “сините”, пък нахлу на терена и отиде да се разправя с четвъртия съдия, като с това си действие предизвика съдията да вдигне и на него червен картон. Така в рамките на няколко секунди Костинброд остана с 10 души на терена и с опция по-малко на резервната скамейка.

След червения картон, който получиха, футболистите на Костинброд отново погледнаха към противниковата врата и организираха повече атаки. Така се стигна до 41-ата минута, когато излязоха за втори път напред в резултата. След атака отдясно Даниел Васев центрира към наказателното поле, а там Борислав Будинов засече с глава и вкара гол, който изключително много приличаше на първия - 2:1.

До края на полувремето повече голове не паднаха, а във финалните моменти срещата бе прекъсната за няколко минути, след като куче нахлу на терена и се опита да си играе с половината футболисти и съдии.

В началните минути на второто полувреме Костинброд можеше да вкара трети гол. Бърз атака доведе до това Александър Добчев да се окаже на чиста позиция, но ударът му се оказа слаб и Стилиян Георгиев улови. В 62-ата минута Илия Петков опита късмета си от дистанция, но неточно.

До края на полувремето повече интересни ситуации нямаше. Въпреки че Оборище се опита да окаже натиск в края на мача, това не доведе до нищо и така домакините удържаха успеха.

С тези три точки Костинброд събира в актива си 44 пункта и остава непоклатим на първото място. Оборище от своя страна е пети с 27 точки.

Източник: sportal.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete