Неделя, 16 Юни 2024, 08:48

Десетки нерегламентирани присъединявания към уличното осветление са засечени в община Драгоман

11 Септември 2019, 19:47
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 860 0


От Община Драгоман оповестиха, че във връзка с изпълнението на проекта по подмяна на уличното осветление, са се установили десетки нерегламентирани присъединявания към уличното осветление от недобросъвестни граждани и гости на общината. В тази връзка от общината се обръщат към всички, с апел да бъдат отговорни, а тези, които се припознаят към горенаписаното да пристъпят към прекратяване на този вид дейност незабавно. Проектът, включва освен подмяна на съществуващи осветителни тела и изграждане на система, която ще засича всяко едно нерегламентирано присъединяване и ще служи като доказателство за наличие на кражби. Този вид престъпление е от общ характер и се завежда служебно от прокуратурата.

Нерегламентираното присъединяване към електроразпределителната мрежа е кражба, която в Република България е наказуема като всяко друго престъпление и се урежда в Чл.234 от Наказателния кодекс. Наказанието е до 15 000 лв. и лишаване от свобода.

От Община Драгоман информират още, че след приемане изпълнението на проекта, при всяка засечена кражба собствениците на съответните имоти, ще бъдат подвеждани под отговорност.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Драгоман

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (17)
70% Complete
Не (40)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (4)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (8)
70% Complete
Всички са маскари. (13)
70% Complete