Събота, 27 Юли 2024, 06:35

Детски футболен празник "Ракитин 2023" в Трудовец

5 Юни 2023, 10:35
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1380 0


В събота (3 юни) се проведе детски турнир по футбол "Ракитин" 2023 в с.Трудовец по повод Деня на детето и "Ракитинови" празници.

Спортното мероприятие се осъществи с главното съдействие на супермаркет "Фантастико", Футболен клуб "Ракитин", както и кметството на с. Трудовец. Надпреварата е  под егидата на Областен съвет към БФС.

Спортната проява се увенча с успех, след като протече с много настроение сред участниците, въпреки дъждовното време.

На първо място завърши миналогодишният финалист - отборът на ФК Балкан Ботевград. Втори остана отборът на  ФК "Пирдоп", а на трето място завършиха децата от школата на "Чавдар" Етрополе.

Четвърти се наредиха домакините от ФК "Ракитин" (Трудовец), пети остана вторият отбор на ОФК Правец, а "Бенковски" (София) зае шестото място. На седмо място се класира отборът на ФК "Младост" София.

След края на турнира, участниците получиха награди. Първите три отбора бяха наградени с купи и медали, а най-изявените футболисти получиха индивидуални отличия.

Най-добър вратар: Николай Ганчовски - ФК "Чавдар Етрополе"
Голмайстор на турнира: Ванислав Христов - ФК Ракитин Трудовец
Най-полезен играч: Никола Ранчев - ФК Пирдоп
Най-добър защитник: Петко Иванов - ФК Балкан Ботевград

В турнира се включиха 8 отбора. Отборите бяха разделени в две групи и се играеше на принципа всеки срещу всеки.  След изиграването на срещите от груповата фаза, се заформиха и двете финални двойки.

За 3/4 място спориха "Ракитин" Трудовец и "Чавдар" (Етрополе). Срещата беше изключително оспорвана и се реши след изпълнение на дузпи, като по-точни от бялата точка бяха деца на Етрополе.

В големия финал се сблъскаха елитния ФК "Балкан" Ботевград и ФК "Пирдоп". Балканци се се представиха на ниво в своята група и оглавиха класирането.. В спора за първото място ботевградчани надделяха с 3:0 над своя съперник в истински футболен спектакъл.

В мача за 5-6 място отново беше изключително интересен между отборите на Правец и Бенковски София, като при резултат 4:2  ОФК Правец взе победата.

Организаторите изказват благодарност към спонсора на турнира супермаркет "Фантастико".



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (169)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete