Петък, 3 Май 2024, 09:11

Дими, Габи и Диди от Трудовец видяха Корея

17 Ноември 2015, 15:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3491 10


Един разказ за сбъдната мечта

Триото Димитрина Миладинова Златкова, Диляна Христова Симеонова и Габриела Георгиева се завърна от екскурзията си в Корея, която спечели като награда от он-лайн конкурса, организиран от една от най-големите телевизионни компании в Южна Корея – KBS. 

Мечтата на милиони хора по света се сбъдна за момичетата от Трудовец  и на 18-ти октомври заминаха за 6 дни в Република Корея.

Пристигайки на летище Инчеон, там ги чака екип от камери и журналисти с  куп въпроси. Веднага се запознават с победителите от другите страни, които им стават много добри приятели. Първата им спирка от пътешествието е замъкът Деоксъгънг. Тук двама от техните приятели участват в представление.  С нетърпение очакват  следващата си спирка. Това е См town – рая за феновете на EXO. Именно там момичетата обикалят магазините, студиата, кафето и навсякъде около тях се правят снимки на идоли и певци. Следва една изискана вечеря  с министъра на културата, който е много добронамерен и мил към нашенките, като през цялата вечер не спират да си говорят с него. Денят завършва с посещение на една блестяща градина в Dongdaemun (Наричат я „градина на признанието).

През третия ден момичетата правят разходка на  Namsan Tower – най-романтичното място в целия град. На това място всеки един човек може да заключи катинарчето на желанието си и да го запази завинаги. Както всички, така и българските девойки заключиха своето катинарче. След това потеглят към морската столица на Кoрея – Бусан. Точно на брега на океана вечерят в едно малко типично корейско ресторантче. По същия този бряг се разхождат след вечеря и се любуват на светлините на града.

През четвъртия ден посещават гробището на загиналите във корейската война. Отдават почитта си към войниците, загинали за свободата на Република Корея.  Следва разходка из Gam Cheon Culture village. Това е най-цветното място, на което са били някога. Изпълнено с много живот и красота. И следваща спирка – националния маркет. Това е огромен, отворен маркет, където може да си купиш прясна риба и не само. Както знаем Бусан е известен с морската си храна. Тук те опитват жив октопод и пържена змиорка, точно както ги ядат корейците. Интересно, но ни хареса", разказва Дими. Като за финал отиват на концерт, който им представи традиционните корески облекла. Танцьорите са толкова невероятни, че вдигат публиката на крака. 

В  последния ден в Корея девойките се отправят към будистки храм високо в планината, където ги обзема огромно чувство на спокойствие. „Видяхме молещите се хора, чухме звъна на камбаните, пихме от изворната вода и гледахме прекрасната природа около нас”, споделиха трите момичета.  Разбира се те не пропускат да отидат в сградата на КБС – телевизията, която организира он-лайн конкурса и вечеряха ramyan в известната им закусвалня. След последните им интервюта се отправят към KBS MUSIC BANK. Това е музикално шоу, в което активните за момента идоли изпълняват песните си. „Видяхме някои познати, но и доста непознати изпълнители, които танцуваха и пееха на живо точно пред нас. Беше като мини концерт.  Накрая си казахме "чао" с продуцента и камерите, тъй като снимките бяха приключили. Беше много тъжно, защото знаехме, че всичко свършва”, разказва още Габи.

Последната им спирка е голямото пазаруване в Myongdong, докато не затварят  магазините. На следващата сутрин е най-тъжното изживяване някога за трите възпитанички на ПМГ „Акад. проф.д-р Ас.Златаров”. Трябваше да се сбогуват не само с прекрасната Корея, но и с приятелите си. Върнаха се в България изморени и тъжни. Единственото нещо, което ги зарадва в родината е предстоящата българска вечеря.



Източник: В-к "Балканец"

Коментари (10)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 16:44

    Това е разказ по преживяно,а не статия.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 17:45

    " Е тук те опитват жив октопод..." :shock:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 18:11

    :lol:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 18:36

    №1, а какво ще кажеш за думата "змиьорка"?

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: The best ot the best 17 Ноември, 22:55

    Statiqta ne e pisana ot mladite momicheta..

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 23:00

    На мен ми харесва разказа,добре сте я написали момичета.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 23:26

    Защо ми изтрихте коментара, като не са използвани нецензурни думи???? Що за медия, просто казах, че статията е написана ужасно и неграмотно!!!!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 11:36

    Ти се радвай, че само са ти го изтрили, защото в глупавия сайт на кмета изобщо не дават да се пише, освен неграмотните му подлоги, разбира се!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (209)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete