Понеделник, 6 Май 2024, 01:05

Димитър Евтимов е Новобранец на годината в Чемпиъншип

25 Март 2013, 13:10
(0) (0)
Етрополе - Спорт
Прочетена: 2169 0


Българският вратар Димитър Евтимов стана Новобранец на годината във второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип. Това бе оповестено на официална церемония в Лондон снощи, на която присъстваха над 600 гости от всички клубове, спонсори и едри индустриалци.

Самият победител не бе в Лондон, а в Ловеч с младежкия национален отбор, с който утре ще изиграе приятелски мач срещу Сърбия. Наградата получи Денис Джъдсън, шеф по образованието в Нотингам Форест.

"Това ще означава много за Димитър. Защото той е посветен не само на футбола, но и на образованието си, на всичко, което върши и извън терена", каза представителят на Евтимов на церемонията.

Изданията в Англия отбелязват, че Евтимов не само има страхотен прогрес като състезател на Форест, но е на първа линия като общественик и е част от всички инициативи при подпомаганията на училищата или други от подобен род. Само за две години в Англия и едва 19-годишен, Митко вече е и притежател на треньорски лиценз "Б", а от година работи и тренира деца.

Той спечели финалната битка срещу другите двама номинирани за финала Дуейн Холмс от Хъдърсфийлд и Бернар Менса от Уотфорд. На церемонията в Лондон своето признание получи още един играч на Нотингам Форест. Ирландският нападател и национал Саймън Кокс взе отличието за Гол на 2012 година. В номинациите бе негово попадение за равенството 2:2 над Бирмингам на 15 септември в мач от 5-ия кръг. Бившият нападател на Уест Бромич Албиън пребори конкуренцията на Марк Хъдсън (Кардиф), Сам Бейръм (Лийдс), Ник Пауъл (Крю - сега в Манчестър Юнайтед) и Джош Райт (Милоул).

Със сигурност това е най-голямото признание за млад играч в историята на българския футбол.

Димитър Евтимов е роден на 7 септември 1993 година в Шумен. Възпитаник е на Академия "Христо Стоичков", а на 15 април 2011 година подписва договор за трансфер от Чавдар (Етрополе) в двукратния европейски шампион Нотингам Форест. На 14 февруари, тази година, Митко подписа нов професионален договор с Форест и макар 19-годишен от началото на шампионата е втори вратар на представителния тим, както и страж на младежкия национален отбор на България.

Източник: Агенция Спортал

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete