Понеделник, 29 Април 2024, 22:39

Димитър Главчев получи мандат за съставяне на служебно правителство

30 Март, 14:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 614 11


Президентът Румен Радев възложи на Димитър Главчев да състави служебно правителство като премиер. Решението на президента е в резултат на консултации с представители на различни институции, включително председателя на Народното събрание, управителя на Българската народна банка и председателя на Сметната палата.

Изборът на Главчев е следствие на последните промени в Конституцията, които ограничиха броя на възможните кандидати за служебен премиер до общо 10 лица. Срещи между президента и потенциалните кандидати се проведоха през последните дни, като вчера Радев избра Димитър Главчев за своя кандидат.

Главчев, който е бивш председател на Народното събрание и бивш депутат от партията на Бойко Борисов - ГЕРБ, вече е председател на Сметната палата. Той бе предпочетен от президента за ролята на служебен премиер.

Президентът Радев коментира, че ограничените възможности за избор на служебен премиер не винаги водят до най-добрия резултат. След избора на Главчев, Радев се срещна отново с него, за да му възложи задачата да състави служебно правителство.

След предложението на Главчев за състав на кабинет, Радев трябва да проведе политически консултации със шестте парламентарни партии, за да се вземе окончателно решение за назначаването на служебното правителство. От това зависи и кога ще се проведат изборите за нов парламент.


Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (13) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Март, 14:59

    Едва ли му се занимаваше на човека,но след поправките в конституцията,от Ристьо......

    • (10) (1)
      1. добавен от: Анонимен 30 Март, 15:45

      ППДБ са толкова тъпи и неграмотни, че в стремежа си да орежат правомощията на Радев, дадоха властта в ръцете на Баце и Шиши.

    • (8) (2)
      2. добавен от: Анонимен 30 Март, 17:50

      Съгласил се е след най-пресните поправки на поправките, които пак са ненормални. С най-новите поправки началниците на БНБ и на сметната палата ще могат да излизат в неплатен отпуск, за да заемат висшестоящи политически длъжности, а след това ще могат отново да заемат висшестоящите длъжности в тези по стария закон неполитически свързани държавни институции. Това означава, че началникът на сметната палата би могъл след възстановяване на тази длъжност да ревизира себе си като предходно политическо лице, министър-председател. От едно безумие на друго... Докога ще бъдат търпени такива негодници да се гаврят с българската конституция, закони, яравораздавателна система, ..., българския народ и държава...?!

  • Отговори (8) (2)
    2. добавен от: Анонимен 30 Март, 15:48

    Нямаме една читава партия в този парламент. Едните козируват към Брюксел, другите към Москва.

    • (8) (14)
      1. добавен от: Анонимен 30 Март, 17:58

      Корнелия Нинова е една по-различна, по-нормален човек, по-принципна, консервативна, умерена, дипломатична, политик, който е по-почтен и по-разумен . Но именно това,, изглежда не се харесва на заинтересованите гласуващи конформисти, които са с деградирала човешка ценностна ситема...

    • (11) (7)
      2. добавен от: Анонимен 30 Март, 18:05

      Точно Комундела Нинова и БКП са принципни…

  • Отговори (3) (2)
    3. добавен от: Анонимен 30 Март, 17:51

    Да се чете ..., правораздавателна система...

  • Отговори (4) (6)
    4. добавен от: Анонимен 31 Март, 09:10

    Тая Николинка се е побъркала.Корнелия.Ти луда ли си ма?

  • Отговори (5) (0)
    5. добавен от: Анонимен 31 Март, 13:20

    Разумните нашенци, доколкото са останали такива сред деградиралите умствено и морално дебили, категорично ще вземат радикални мерки за изриването на злодействащите през годините продажни шашкъни, държавни, народни съсипници, продажници, предатели. Прочетете нещо актуално и си отворете заспалите, дезинформирани мозъци:
    https://www.bih5.bg/2024/03/30/...
    Заглавието на поста от Кяворк Кяворкян е : "Зловещо послушание"
    Визира последните вредни, опасни за държавата, продажни решения на НС, с които са ратифицирали скандални, продажни договори, обвързващи български енергийни проекти със САЩ и компрометираната фирма "Уестингхаус", работеща по съмнителни, губещи методи и начини. Така образно казано се отваря поредната още по-голяма черна дупка, която ще поглъща бедняшките народни пари години наред като поредния провал за нас и превръщане на страната ни в ядрено грогбище на много високи цени... Въпреки изнесените компрометиращи данни в НС от опозиционните БСП и ПП "Възраждане", тези решения са ратифицирани от другите продажни, сглобкаджийски партии, които имат властта. Единствените гласували против и въздържали се са от БСП и "Възраждане", но са малко на брой. Та глупаците е време да се събудят и да вземат решение за изриването на народните, държавните зловредни предатели, престъпни, алчни "политикани".

  • Отговори (1) (1)
    6. добавен от: Анонимен 31 Март, 21:16

    :x :x :x :x

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Април, 22:25

    Пп-дб вън от парламента! Гласувайте хора!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete