Понеделник, 13 Май 2024, 11:18

Дипломати от Британското посолство ще сигнализират АПИ за лоши пътища до Самоков

15 Декември 2022, 11:46
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 562 6


Дипломати от Британското посолство ще изпратят сигнал до АПИ за лошото състояние на довеждащата инфраструктура до Самоков.

Това бе решено днес на проведената традиционната среща на Британското посолство с институции и оператори във връзка със зимния сезон и английските туристи.

На срещата присъстваха кметът Владимир Георгиев, зам.-кметът по туризъм - Люба Кленова, представители на различните структури на полицията, на МБАЛ - Самоков, на "Бороспорт" и на туроператори.

От страна на посолството, срещата се ръководеше от британския посланик у нас Роб Диксън. Присъстваше още британския консул и координатора на консулството за Боровец Мат Пигдън. Основната тема на срещата тази година бе свързана със сигурността. Негово превъзходителство подчерта, че по груби сметки, през този зимен сезон се очаква зимният ни курорт да бъде посетен от 30 хил. туристи от Великобритания. Очаква се много от тях да дойдат през летище Пловдив, като това даде повод да бъде поставен проблемът с довеждащата инфраструктура и лошото й състояние.

Кметът Георгиев информира, че многократно са сезирани институциите по този казус и ще бъде добре и от посолството, предвид предстоящия активен туристически сезон, също да подадат сигнал. Пак във връзка с трафика бе поставен въпроса за възобновяване на часовия диапазон, в който да не се допуска движение на тежкотоварни автомобили.

От полицията дадоха информация, че ще бъдат командировани двама румънски полицаи и 20 български, с което ще се обезпечи сигурността в Боровец. От Бороспорт пък заявиха, че за всички проблеми на пистите, туристите да се обръщат към ски патрулите, които ще бъдат наети за целия сезон.

Обсъдени бяха казуси във връзка с травматизма и спешната помощ, опазването на обществения ред и др.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (4) (3)
    1. добавен от: Анонимен 15 Декември, 12:26

    Кои са те та, ще подават сигнали за нашите пътища, ами ние трябва да подадем сигнали за лошите условия при които пребивават и се трудят нашите берачи на ягоди, и не само те в Англия, защото те не обичат да си цапат ръцете и това го вършат хора от вън,както са им работили поробени народи,когато са били империя и сега с цялата си наглост ще ни дават акъл.

  • Отговори (5) (4)
    2. добавен от: Анонимен 15 Декември, 12:58

    Ще ти дават акъл, защото си прост, а и защото никога не си виждал пътищата им. Евала на Владо. Не стига, че взима 2.5милиона за пътища в края на годината, срещу голяма 0 за Ботевград, но се бори и за още. Но той не е "честен", като вашия кмет.

    • (6) (4)
      1. добавен от: Анонимен 15 Декември, 13:04

      Около 30 000 Англичани посещават Самоков през зимата, срещу 0.3 За Ботевград. Може и някога да поумнеете местните, ама надали.

  • Отговори (5) (6)
    3. добавен от: Анонимен 15 Декември, 13:31

    Целувай им задниците, ако искаш надуй и кавала, робски манталитет останал от 500 години робство. Прав е Бойко лош генетичен материал. Това с 30000 британци направо смях,имам познати колеги собственици на хотели в Самоков и смея да твърдя, че това не е истина,аз работя с европейски субсидии,ама вие антипатриоти се осъзнайте и стига с кавалите.

  • Отговори (4) (4)
    4. добавен от: Мишо 15 Декември, 14:36

    Тъпи британци, видях ги като работех на Слънчев Бряг, пиене и дрога до припадък и само проблеми . От тях ни акъл искам, ни ми трябват за туристи

    • (4) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Декември, 08:11

      Но ти им бършеше повръщаното.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (238)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (69)
70% Complete