Петък, 19 Април 2024, 06:02

Днес България подкрепя Стилиян Петров!

19 Април 2012, 08:12
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2492 0


Днес, точно в 19:19 часа, на стадион "Васил Левски" под мотото "България подкрепя Стилиян" ще се съберат множество хора, които ще предадат положителната си енергия и подкрепа към капитана на българския национален отбор и английския Астън Вила Стилиян Петров, който е болен от остра форма на левкемия.
Идеята се роди непринудено в социалните мрежи в интернет от български граждани, фенове на Стилиян, и беше подкрепена веднага от негови приятели от почти всички родни медии.
Самата идея-призив гласи следното: "Да се съберем колкото може повече хора с еднакви фланелки (например само с номер 19 на лицето и гърба). И на 19 април в 19 часа и 19 минути да покажем масова подкрепа към Стилиян Петров от България, показвайки на света, че сме хубави хора".
Идеята успя да набере сериозна популярност в интернет. Хиляди фенове декларираха готовност да дойдат и да изразят подкрепата си към Стенли.
Благородната инициатива получи пълната подкрепа на Столична община в лицето на госпожа Йорданка Фандъкова, спортният министър Свилен Нейков и директора на "Национална спортна база" ЕАД Петър Божилов.
В резултат на тяхното съдействие мероприятието ще се проведе в дома на националния отбор по футбол - националния стадион "Васил Левски".
Ще бъде отворен сектор "В" на стадион "Васил Левски" и събитието, условно наречено "България подкрепя Стилиян", ще се състои изцяло на трибуните на сектор "В". То ще започне точно в 19:19 часа с бурни аплодисменти. После по всяка вероятност ще се изпее химнът на България.
За 19 минути ще се веят знамена, показват транспаранти и ще се скандира името на Стилиян Петров. След което гражданите ще напуснат стадиона през изходите на сектор "В".
За да няма струпване на хора в последния момент, вратите ще бъдат отворени още в 18 часа. Планирано е за вход и изход да бъдат използвани входове 13 и 14 на сектор "В".
Принципната идея е на стадиона да дойдат хора с фланелки с номер 19, но организаторите няколко пъти наблегнаха на факта, че в крайна сметка няма значение кой как ще е облечен, защото основната идея е заедно да изпратим позитивен лъч от България по посока на Стилиян.
От деня, в който се разбра за тежкото заболяване на капитана ни, фенове, футболисти и отбори се обединиха в подкрепата си към сърцатия български спортист. Жестовете на подкрепа към него не спират. Играчите от родното първенство излизаха с фланелки със специални надписи, окуражаващи Стенли, а феновете на отборите у нас имаха специални хореографии и разпъваха транспаранти в подкрепа на капитана на България.
Феновете в Англия също не спират да демонстрират любовта си към Стан. Привърженици на буквално всички английски отбори изказват подкрепата си във Фейсбук.


Източник: sportni.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete