Четвъртък, 18 Април 2024, 20:16

Днес предстои регионалното футболнo дерби между ОФК "Правец" и ФК "Козаро" (Ботевград)

31 Октомври 2021, 09:57
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1456 1


Днес (31 октомври) предстои да се изиграе регионалното футболно дерби, което несъмнено ще бъде акцентът на 8-ия кръг от четвъртото ниво на футбола А ОГ София - Запад между отборите на ОФК "Правец" и ФК "Козаро" (Ботевград). Срещата ще се проеведе на терена с естествено покритие на базата в Правец, където националните гарнитури на България водят подготовката си. Началото е в 15:00 часа. Поради ремонтните дейности на помощното игрище в Ботевград, през този сезон ФК "Козаро" играе домакинските си мачове именно на същия терен в Правец, като това със сигурност ще изравни допълнително силите между двата лагера. Срещата ще бъде с голямо значение, тъй като регионалните дербите във футбола винаги са били въпрос на доказване и чест, макар и двубоят да е от аматьорско ниво. Евентуален победител в този мач ще придобие и много увереност и самочувствие, което пък може да бъде ключово за остатъка от сезона.

Към момента ОФК "Правец" се представя по-добре от своя съперник, като заема 4-ото място в подреждането с 13 точки, докато ФК "Козаро" се намира на 6-ата позиция с 9 пункта. И двата отбора обаче имат по 2 загуби в актива си, като разликата идва от победите и равенствата. Правчани стартираха кампанията много силно и след първите 4 кръга нямаха допуснато поражение, като бяха еднолични лидери в класирането. Последва обаче тежка загуба с 1:8 от "Ком 98" (Годеч), която сякаш промени облика на отбора. Все пак ОФК "Правец" разполага с доста качество в редиците си, а в срещи като тази мотивацията със сигурност ще бъде на ниво, за да може тимът отново да поеме по правилния път.

От другата страна ФК "Козаро" (Ботевград) не белязва най-добрия си сезон. Ботевградчани бяха напуснати от своя капитан и топреализатор от миналия сезон, както и от предишния си наставник. На треньорския пост обаче пристигна не по-малко качествен заместник, докато дупките в състава все още създават проблеми на "козлетата". Все пак отборът все повече набира ритъм и намира верния път, като вече е на 6-о място в подреждането. Евентуална победа за ботевградския тим със сигурност би имала по-голяма тежест и би оказала по-голямо значение върху техния тим, тъй като към момента ФК "Козаро" се намира в по-неизгодната позиция и успехът буквално би "изстрелял" отбора към следващите предизвикателства с доста повече самоувереност. 

Със сигурност обаче ни очаква един интересен футболен спектакъл, чийто краен изход тепърва ще разберем. Двубоят може да проследите и онлайн, благодарение на "Аренаспорт" и "Балканец".




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , ОГ София Запад , ФК ”Козаро" (Ботевград)

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Цв.Цветков-доброжелател 31 Октомври, 17:47

    Поздраи за непримиримостта до последно,но имам забележки към играта на някои футболисти.Трябва малко повече отговорност.Успех в следващите мачове!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete